Μικρή Αλεξία: Ξανά στο Αμβούργο για θεραπείες αποκατάστασης-έκκληση της οικογένειας για οικονομική βοήθεια μέσω του infokids

Μικρή Αλεξία: Ξανά στο Αμβούργο για θεραπείες αποκατάστασης-έκκληση της οικογένειας για οικονομική βοήθεια μέσω του infokids

Έχουν περάσει σχεδόν 4,5 χρόνια από την ημέρα που η μικρή Αλεξία, τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας.  Το κοριτσάκι 12,5 ετών σήμερα συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά.

*Συνέντευξη στην Κλέλια Κλουντζού

Πριν από λίγες ημέρες, μαζί με την μητέρα της, η Αλεξία ταξίδεψε στο Αμβούργο στο κέντρο αποκατάστασης όπου είχε νοσηλευτεί και το 2019 με χρήματα που συγκέντρωσε η οικογένεια χάρη στην βοήθεια του κόσμου. Είναι το πλέον κατάλληλο κέντρο , με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου η μικρή μπορεί να κάνει θεραπείες που θα την βοηθήσουν να περπατήσει. Οι γονείς της Λουκάς και Νικολέτα Σαμαρτζή μιλούν στο Infokids και κάνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει.

«Απλός κόσμος που δεν μας γνωρίζει προσωπικά μας βοηθάει οικονομικά συμβάλλοντας από το υστέρημά του. Νιώθουμε ευγνώμονες για αυτό. Ο άνθρωπος που έριξε τις μπαλωθιές εκείνη την ημέρα και τραυμάτισε το παιδί μας είναι εξαφανισμένος και δεν έχει σεβαστεί ούτε τη δικαστικη απόφαση. Τα χρήματα της αποζημίωσης δεν τα έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα. Ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά μαζί με το παιδί μας, από το Πάσχα του 2019 και κανένας από τους αρμόδιους φορείς δεν ενδιαφέρεται», λέει ο πατέρας της Αλεξίας.

«ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ»

«Βρισκόμαστε σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο, από τις αρχές Νοεμβρίου.  Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εξειδικευμένο και βοηθούν πολύ το παιδί.  Κάνουμε καθημερινά φυσιοθεραπείες, λογοθεραπείες και εργοθεραπείες, δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται η μικρή για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της. Ελπίζω, η κόρη μου να καταφέρει μία μέρα να σταθεί και πάλι όρθια και να μπορέσει να ζήσει όλα όσα της έχει στερήσει μέχρι τώρα η ζωή.

Είναι ένα πολύ χαμογελαστό πλάσμα, με αστείρευτη δύναμη, που μέχρι σήμερα, τέσσερα χρόνια και έξι μήνες μετά το ατύχημα, δεν το έχει βάλει ούτε μία στιγμή κάτω.  Ωστόσο, οι θεραπείες κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ. Χάρη στον κόσμο που μάζεψε χρήματα για εμάς, καταφέραμε και επιστρέψαμε εδώ από όπου είχαμε αναγκαστεί να φύγουμε κατά την περίοδο της Πανδημίας. Τα χρήματα όμως δεν φτάνουν για πολλές θεραπείες και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να παραμείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο» λέει η μητέρα της που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της.

«Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΗ»

Ο τραυματισμός της μικρής Αλεξίας, της άφησε αναπηρία σε ποσοστό 95%. Παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων,  ο δράστης του πυροβολισμού δεν έχει καταβάλλει το ποσό της αποζήμιωσης.

«Δυστυχώς, η δικαστική διαδικασία παραμένει στάσιμη, καθώς η απόφαση που αφορά στη επιδίκαση της αποζημίωσης δεν μπορεί να εκτελεστεί, δεδομένου ότι ο δράστης έχει καταφέρει να μην έχει πόρους προς ικανοποίηση των αξιώσεων της μικρής Αλεξίας», δηλώνει στο Infokids , ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Μήτσαινας.

Η οικογένεια της 12χρονης ζητεί για ακόμη μία φορά την βοήθεια του κόσμου προκειμένου η μικρή να μπορέσει να συνεχίσει τις θεραπείες στο εξωτερικό.

Για την μικρή Αλεξία:
Εθνική τράπεζα
Αριθμός λογαριασμού 290/606174-52
IBAN GR9401102900000029060617452
Δικαιούχος: Λουκάς Σαμαρτζής