Μικροί κηπουροί στον Λαχανόκηπο του Παιδικού Σταθμού στην Ακαδημία Πλάτωνος

Μικροί κηπουροί στον Λαχανόκηπο του Παιδικού Σταθμού στην Ακαδημία Πλάτωνος

Μικροί κηπουροί στον Λαχανόκηπο του Παιδικού Σταθμού στην Ακαδημία Πλάτωνος

Στη δράση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Μικροί κηπουροί με τη βοήθεια των γονιών τους και των δασκάλων τους «έδωσαν ζωή» στον λαχανόκηπο του Παιδικού Σταθμού της Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου και Παλαμηδίου), στις 25 Απριλίου 2024. Φύτεψαν τοματιές, αγγουριές, μαρούλια, καρότα και εσπεριδοειδή και ενημερώθηκαν για τον κύκλο ζωής τους.

Στη δράση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μαζί με την πρόεδρο του Βρεφοκομείου Αθηνών, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «FUSILLI – Horizon 2020» που προωθεί τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων των πόλεων, μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ζωντανών εργαστηρίων. Υλοποιήθηκε από τη Δ/νση Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανθεκτικότητας Καινοτομίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Αθηναίων και τη ΔΑΕΜ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, στην φύτευση του λαχανόκηπου στον Παιδικό Σταθμό στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στόχος του προγράμματος είναι η λειτουργία των παιδικών σταθμών ως καινοτόμοι χώροι βιωματικής μάθησης και συμμετοχικής δράσης. Τα παιδιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών αγκάλιασαν εμπράκτως την πρωτοβουλία αυτή, η οποία υποστηρίζει όλους τους πυλώνες των βιώσιμων διατροφικών συστημάτων: παραγωγή, κατανάλωση, διάθεση, απορρίμματα και διακυβέρνηση.

Φυτεύουμε τον λαχανόκηπο στον Παιδικό Σταθμό στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η Διεύθυνση Πρασίνου συνέδραμε στην καλλιέργεια του εδάφους, η Διεύθυνση Καθαριότητας τοποθέτησε κάδους συλλογής βιοαποβλήτων στους παιδικούς σταθμούς και compost για τον εμπλουτισμό των κήπων, και η ΔΑΕΜ παρείχε τις προμήθειες απαραίτητου εξοπλισμού και φυτικού υλικού για τους κήπους. Ο συντονισμός πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Ανθεκτικότητας και Βιωσιμότητας της Δ/νσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Ανθεκτικότητας Καινοτομίας και Τεκμηρίωσης.

Οι φυτεύσεις λαχανόκηπων θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα σε ακόμη 14 Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών και σε άλλους χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Παιδικός Σταθμός στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η ανέγερση του νέου 6ου Λυκείου: Κάντο όπως ο Ρούσσος