Εκπτώσεις: Ώρα να αλλάξετε παιδικό στρώμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή αγορά από τον ειδικό

Εκπτώσεις: Ώρα να αλλάξετε παιδικό στρώμα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή αγορά από τον ειδικό

Όλοι ξέρουμε ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τη ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών μας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο εγκέφαλος ενός παιδιού συγκεντρώνει όλα όσα εκείνο έχει μάθει μέσα στην ημέρα και ο οργανισμός του αναπτύσσεται γρήγορα.

Ο καλός και ποιοτικός ύπνος, επομένως, είναι εξέχουσας σημασίας για τα παιδιά.

Για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα κοιμάται και θα ξεκουράζεται σωστά πρέπει να επιλέξετε με μεγάλη προσοχή το κατάλληλο στρώμα για το κρεβατάκι του. Ένα βρέφος κοιμάται περίπου 15½ ώρες την ημέρα, χρόνος που σταδιακά ελαττώνεται. Έτσι μέχρι την ηλικία των 8 το παιδί κοιμάται γύρω στις 9½ – 11½ ώρες. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, το στρώμα και το κρεβάτι του να είναι από υλικά, που θα διασφαλίζουν την καλή ποιότητα ύπνου του και την υγεία του.

«Το στρώμα είναι πολύ σημαντικό και συμπεριλαμβάνεται και στις συστάσεις της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταρείας», μας λέει ο παιδίατρος Αθανάσιος Οικονόμου.

«Το στρώμα θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος για την κούνια ή το κρεβάτι του παιδιού, ώστε να μην βουλιάζει γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της ασφυξίας και σε κάθε περίπτωση η επιλογή του να γίνεται αφού έχουμε διαβάσει τα στοιχεία και τις προδιαγραφές των προϊόντων», συμπληρώνει.

Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε βρεφικό ή παιδικό στρώμα:

Καινούργιο στρώμα

Πολλές φορές οι γονείς χρησιμοποιούν το στρώμα του ενός παιδιού και στο άλλο. Το παλιό στρώμα, όμως, μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του παιδιού. Πέρα από θέματα υγιεινής, τα στρώματα με τον καιρό μαλακώνουν και χάνουν την ελαστικότητά τους, οπότε δεν στηρίζουν ολόσωστα το κορμάκι του μωρού. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να επενδύσετε σε ένα καινούριο στρώμα για το παιδί σας.

Μαλακό ή σκληρό στρώμα;

Η σωστή απάντηση είναι ελαστικό! Γιατί ένα μαλακό ή σκληρό στρώμα δεν είναι απαραίτητα και ελαστικό. Το κατάλληλο στρώμα για τα παιδιά είναι εκείνο που ακολουθεί τις φυσικές καμπύλες του σώματος, στηρίζει τη σπονδυλική στήλη και δεν πιέζει το σώμα. Ένα ελαστικό στρώμα λοιπόν έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται στο σωματότυπο του παιδιού σας, επομένως είναι ιδανικό για έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο.

στρώμα3

Υλικά

Φροντίστε να μάθετε από τι υλικά είναι φτιαγμένο το στρώμα του παιδιού και προσέξτε αυτά να είναι φιλικά προς το δέρμα. Τα υλικά των στρωμάτων και τα εξωτερικά τους υφάσματα πρέπει να είναι υποαλλεργικά και να αποτρέπουν, όσο είναι δυνατόν, την ανάπτυξη ακάρεων ή άλλων μικροοργανισμών. Οι φυσικές πρώτες ύλες, στα στρώματα παρέχουν οµοιογενή και ισοµετρική υποστήριξη στο σώµα. Επιπλέον, επιτρέπουν στον αέρα να  κυκλοφορεί σωστά και να μην “κρατά” υγρασία στο στρώμα και τα σκεπάσματα.

Διαστάσεις

Το στρώμα του παιδιού σας πρέπει να εφαρμόζει σωστά στην κούνια ή το κρεβατάκι του. Ακόμα και ελάχιστο κενό ανάμεσα στα ξύλα του κρεβατιού και το στρώμα μπορεί να αποτελέσει «παγίδα» για τα παιδιά.

στρώμα1

Με τις εκπτώσεις να είναι ακόμα σε ισχύ, λοιπόν, ίσως τώρα είναι η ευκαιρία για να αλλάξετε το παιδικό στρώμα και να προσφέρετε στο παιδί σας το καλύτερο.

Για να εξασφαλίσετε τον ποιοτικότερο δυνατό ύπνο, επιλέξτε στρώμα και κρεβάτι από υλικά υψηλής ποιότητας.

Κι όταν μιλάμε για ποιότητα, εννοούμε προσεγμένα προϊόντα που δεν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες βλαβερές για τον παιδικό οργανισμό. Όπως τα ειδικά σχεδιασμένα παιδικά προϊόντα της ελληνικής εταιρείας COCO-MAT, από άριστης ποιότητας φυσικά υλικά, ιδανικά για την υποστήριξη των πρώτων σταδίων ανάπτυξης του παιδιού.

Παιδικό στρώμα Ηρακλής – Για ρωμαλέα παιδιά (Ύψος: +/- 14εκ.)

Ηρακλής όπως λέμε δύναμη. Πρόκειται για ένα χειροποίητο στρώμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά για άνετο και ομαλό ύπνο. Η δομή του το καθιστά ιδανικό τόσο για μικρόσωμα παιδιά όσο και για ελαφριά σώματα γενικότερα. Επιπλέον, διαθέτει εξωτερικό κάλυμμα από 100% οργανικό βαμβάκι, το οποίο αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο. Υπάρχει όμως και η εσωτερική υφασμάτινη φόδρα -επίσης πλενόμενη- που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ενώ στεγνώνει το κάλυμμα.

Παιδικό στρώμα Αφροδίτη – Μια ομορφιά στο παιδικό κρεβάτι (Ύψος: +/- 14εκ.)

Το παιδικό στρώμα Αφροδίτη είναι κατασκευασμένο από φυσικό καουτσούκ και είναι ανάλαφρο, ευέλικτο και υποδειγματικά ελαστικό!
Αποτελεί την ιδανική επιλογή για παιδικά σώματα και μικρόσωμους έφηβους, ενώ θα σας βολέψει πολύ, αν πρόκειται να το τοποθετήσετε σε κρεβάτι με ανάκληση ή σε βοηθητικό κρεβάτι (συρτάρι).

Και αυτό το στρώμα προστατεύεται από ένα αφαιρούμενο και πλενόμενο κάλυμμα από 100% οργανικό βαμβάκι, όπως επίσης και από μια εσωτερική υφασμάτινη φόδρα -επίσης πλενόμενη- που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ενώ στεγνώνει το κάλυμμα.

Βρεφικό στρώμα Σκίουρος – Η θαλπωρή της… φουντωτής ουράς (Ύψος: +/- 7,5εκ.)

Ένα βρεφικό στρώμα με… επιλογές ελαστικότητας! Ο Σκίουρος είναι κατάλληλος για νεογέννητα παιδιά, μέχρι το στάδιο που μεταπηδούν στο πρώτο τους κρεβάτι.
Η κατασκευή του γίνεται από φυσικά υλικά, με εσωτερικό από ελαστικοποιημένο κοκοφοίνικα και φυσικού καουτσούκ. Δύο υλικά με διαφορετική ελαστικότητα, που προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες του παιδιού. Συνήθως, για νεογέννητα παιδιά τοποθετείται από την πλευρά του κοκοφοίνικα και λίγους μήνες αργότερα το γυρίζουν ανάποδα, στην πλευρά του φυσικού καουτσούκ.

Ο Σκίουρος επιτρέπει τα… μικροατυχήματα, αφού διαθέτει αδιάβροχο, αφαιρούμενο κάλυμμα με περιμετρικό φερμουάρ, που κάνει την αφαίρεσή του παιχνίδι! Φτιαγμένο από 100% βαμβάκι, μπορεί να πλυθεί ακόμη και σε οικιακό πλυντήριο.

Βρεφικό στρώμα Άρκτος – Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα (Ύψος: +/- 5,5εκ.)

Το βρεφικό στρώμα Άρκτος δίνει στα νεογέννητα παιδιά την ιδανική υποστήριξη μέχρι τα πρώτα χρόνια ανάπτυξής τους, στοχεύοντας σε «όνειρα γλυκά».
Κατασκευάζεται από φυσικά υλικά, με εσωτερικό από ελαστικοποιημένο κοκοφοίνικα, υλικό που παρέχει άριστη διαπνοή και δεν κρατάει την υγρασία.

Και εδώ επιτρέπονται τα… μικροατυχήματα, καθώς το 100% βαμβακερό κάλυμμά του είναι αδιάβροχο. Διαθέτει επίσης περιμετρικό φερμουάρ, που επιτρέπει την εύκολη αφαίρεσή του και μπορεί να πλυθεί σε οικιακό πλυντήριο.

Στρώμα Νεφέλη Ένα σύννεφο στο κρεβάτι(Ύψος: +/- 18εκ.)

Το στρώμα Νεφέλη είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη επιλογή, που μπορεί να αποτελέσει το πρώτο κρεβάτι ενός παιδιού και να το συνοδεύσει μέχρι την ενήλικη ζωή του, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη.

Διαθέτει εξωτερικό κάλυμμα από 100% οργανικό βαμβάκι, το οποίο αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο, και εσωτερικά την υφασμάτινη φόδρα, που μπορεί να σας εξυπηρετήσει ενώ στεγνώνει το κάλυμμα.

*Όλα τα στρώματα COCOMAT είναι χειροποίητα και μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιαδήποτε διάσταση θέλετε εσείς, ακόμη και σε ειδικές διαστάσεις, αρκεί να υπάρχει το αντίστοιχο πατρόν (π.χ. για Portebébé).