Μητσοτάκης: «Ήμουν και εγώ θύμα μπούλινγκ στο σχολείο» (video)

Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: «Ήμουν και εγώ θύμα μπούλινγκ στο σχολείο» (video)

«Τότε δεν δίναμε πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα φαινόμενα, ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας».

Για το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα το πρωί σε πάνελ με μαθητές και τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε έξαρση και μάλιστα όπως είπε «με ιδιαίτερη ένταση, με την βία να είναι σωματική, ψυχολογική αλλά και διαδικτυακή», γνωστοποιώντας ακόμη πως και ο ίδιος έχει υπάρξει θύμα μπούλινγκ.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως φαινόμενα υπήρχαν και παλαιότερα όταν ήταν και ο ίδιος μαθητής λέγοντας όμως ότι «τότε ήταν περίπου αποδεκτά και θεωρούνταν ως ένα μέρος της εφηβείας και της ενηλικίωσης και δεν μας προβλημάτιζε αν άφηναν κάποιο ψυχικό τραύμα».

«Σήμερα τα φαινόμενα είναι σε μεγαλύτερη έξαρση και αυτό που μας προβληματίζει δεν είναι μόνο ο αριθμός των περιστατικών αλλά και η ένταση τους», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μαθητών, της Χρύσας και του Νίκου που βρίσκονταν στο πάνελ, αποκάλυψε ότι και ο ίδιος όταν ήταν μαθητής έπεσε θύμα μπούλινγκ.

«Όταν είδα το βίντεο ήρθαν και σε εμένα πίσω κάποιες αναμνήσεις. Και εμένα που πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο. Ήταν αστείο και λίγο πολύ γινότανε για τους πολύ καλούς μαθητές. Άρα αυτό που είδα στο βίντεο δεν μου είναι ασυνήθιστο. Τότε ήταν χαβαλές, έτσι το αντιμετωπίζαμε έτσι το έβλεπα και εγώ ως χαβαλέ. Πήγαινα μάζευα την τσάντα. Ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής, ήμουν πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας αλλά αυτό δεν σήμαινε την ανάγκη να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές. Τότε δεν δίναμε πολύ μεγάλη σημασία σε αυτά τα φαινόμενα, ήταν σχεδόν μέρος της κανονικότητας της σχολικής ζωής. Μπορεί εμένα να μην με επηρέασε αλλά μπορώ να σας πω με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι υπήρχαν συμμαθητές μας οι οποίοι υπέφεραν και οι οποίοι τώρα δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο, δεν συμμετέχουν σε δράσεις των αποφοίτων», εξιστόρησε.

Πηγή: voria.gr

Διαβάστε επίσης:

6χρονο κορίτσι νοσηλεύεται από υπερβολική κατανάλωση κρασιού: Συνελήφθη η μητέρα

Ελληνική Pisa: Η επίσημη ανακοίνωση για ΣΤ’ Δημοτικού και Γ’ Γυμνασίου

Πλατφόρμα για αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού: Δείτε το ΦΕΚ

Ροή Ειδήσεων