Μητσοτάκης: “Τα σχολεία στην Αττική κλείνουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου”

Μητσοτάκης: “Τα σχολεία στην Αττική κλείνουν από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου”

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ανακοίνωσε το καθολικό lockdown για την Αττική που θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε τα σχολεία όλων των βαθμίδων της Αττικής σταματούν τη δια ζώσης διδασκαλία και η συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας θα γίνεται μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με εξαίρεση τα σχολεία ειδικής αγωγής που συνεχίζουν δια ζώσης.

Συνεχίζουν δια ζώσης τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Αναλυτικά για τα σχολεία ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι “Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. “

Το μήνυμα για τους μαθητές που εκ νέου χάνουν την επαφή με το σχολείο

“Νιώθω την πολύμηνη κούραση. Τον εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους μαθητές μας που αποξενώνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο. Έχω και εγώ παιδί στο σχολείο και ξέρω” είπε χαρακτηριστικά  ο πρωθυπουργός  (σ.σ.αναφερόμενος στην κόρη του Δάφνη η οποία είναι μαθήτρια) θέλοντας να δείξει στους μαθητές την αμέριστη κατανόησή του για το γεγονός ότι καλούνται για ακόμη μια φορά τη φετινή σχολική χρονιά να απέχουν από τις σχολικές αίθουσες λόγω πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων