Μιχαηλίδου: Επαγγελματική συμβουλευτική και καθοδήγηση των παιδιών μας σε δημόσιες δομές – Στηρίζουμε κάθε παιδί!

Μιχαηλίδου: Επαγγελματική συμβουλευτική και καθοδήγηση των παιδιών μας σε δημόσιες δομές – Στηρίζουμε κάθε παιδί!

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα ενδυνάμωσης και επαγγελματικής κατάρτισης των παιδιών που φιλοξενούνται σε μονάδες παιδικής προστασίας των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠ), το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Πάνω από 40 παιδιά, 18 και άνω, από δημόσιες δομές σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από τα Ιωάννινα έως τη Ρόδο, με την έμπρακτη στήριξη των κοινωνικών τους λειτουργών, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς εργασίας και να ενημερωθούν τόσο για τον κλάδο ενδιαφέροντός τους, όσο και τις σχετικές ανοικτές θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της δράσης «Σύνδεση με στελέχη της αγοράς (Mentoring sessions)», που διοργανώθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρεία Καριέρα, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Όπως υποστήριξε η Υφυπουργός κατά την διάρκεια του τελευταίου webinar: «Ενισχύουμε με τα κατάλληλα εφόδια την ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών, βάσει των πραγματικών ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων τους. Και ευχαριστούμε την εταιρεία Καριέρα που στηρίζει αυτό το σκοπό.

Γιατί με πρωτοβουλίες, όπως αυτή, στηρίζουμε το κάθε παιδί και το προετοιμάζουμε για τη μετάβασή του στην ενηλικίωση και την αγορά εργασίας».

Η κα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «εργαζόμαστε εντατικά, όχι μόνο για την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, αλλά και την ανεξαρτητοποίησή τους. Γιατί εμάς, το ενδιαφέρον και η φροντίδα των παιδιών, δεν σταματά όταν βγουν από το ίδρυμα. Θέλουμε όλα τους να έχουν ίσες ευκαιρίες στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Γι’ αυτό, με μικρά αλλά και μεγαλύτερα βήματα ενισχύουμε διαρκώς την ανεξάρτητη διαβίωση τους».

 

Διαβάστε επίσης:

Be-Live: Δράσεις Ενημέρωσης & Δωρεάν Εξωσωματικές Γονιμοποιήσεις στη Χίο και στις Οινούσσες

Σε έξαρση οι παιδικές ιώσεις – Νοσηλεύεται παιδί με μυοκαρδίτιδα – Αυξημένες οι λοιμώξεις αναπνευστικού

Βιασμός 11 χρονης στη Βέροια: “Την κέρασε παγωτό και την παρέσυρε σπίτι….Το παιδί όταν βρέθηκε είχε παγωμένο βλέμμα”

Ροή Ειδήσεων