Μιχαηλίδου: «Εργαζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς» – “Έρχεται” επίδομα για την αγορά σχολικών;

Μιχαηλίδου: «Εργαζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς» – “Έρχεται” επίδομα για την αγορά σχολικών;

Η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στο MEGA για την προσπάθεια του υπουργείου να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά στις σχολικές μονάδες, τονίζοντας πως στόχος είναι να αυξηθούν οι προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

«Εργαζόμαστε για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς»

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι μέχρι και σήμερα οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι πολυδιασπασμένοι, καθώς οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμού υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ οι δημόσιοι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία πολιτική για την προσχολική εκπαίδευση»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα Μιχαηλίδου, το υπουργείο Παιδείας τριπλασιάζει τις θέσεις του προγράμματος που αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με στόχο την ενίσχυση της θέσης της μητέρας στην αγορά εργασίας, αλλά και την ένταξη του παιδιού σε ένα οργανωμένο περιβάλλον.

Στα «ύψη» τα κρούσματα στα παιδιά - Πρόταση να κλείνει το τμήμα για 3 ημέρες μόλις εντοπιστεί κρούσμα

«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς»

Η Δόμνα Μιχαηλήδου ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας εργάζεται πυρετωδώς ώστε να πετύχουν την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στις σχολικές μονάδες.

Ακόμη, ανέφερε πως φέτος με το πρώτο χτύπημα του σχολικού κουδουνιού οι μαθητές θα έχουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία, καθώς ήδη έχουν παραδοθεί από τα τέλη Ιουνίου τα βιβλία στα δημοτικά σχολεία, από τις αρχές Ιουλίου στα Λύκεια και αυτή την περίοδο δρομολογείται η παράδοση των βιβλίων στα Γυμνάσια.

«Δέσμευσή μας είναι να γίνονται όσο λιγότεροι οι αναπληρωτές και τα σχολεία μας να έχουν μόνιμους καθηγητές»

«Χρειάζεται να δούμε τώρα με την αξιολόγηση να ολοκληρωθούν κάποια στάδια ώστε στην αρχή του χρόνου στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας να ξεκινήσουμε με όλους τους καθηγητές μας. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να δούμε τις θέσεις, ποιοι θα συνταξιοδοτηθούν λίγο νωρίτερα, να δούμε τα κενά και να στείλουμε αναπληρωτές. Δέσμευσή μας είναι να γίνονται όσο λιγότεροι οι αναπληρωτές και τα σχολεία μας να έχουν μόνιμους καθηγητές», δήλωσε.

“Έρχεται” επίδομα για την αγορά σχολικών;

Ακόμη, ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης εξετάζουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν τα νοικοκυριά σχετικά με το κόστος των σχολικών ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη προς αυτή την κατεύθυνση έχει ανακοινωθεί η ένταξη των σχολικών ειδών στο Καλάθι του Νοικοκυριού.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι Βάσεις Εισαγωγής 2023 – Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Βάσεις 2023: Το Ιnfokids.gr παρουσιάζει τους αριστούχους φοιτητές όλης της χώρας – Τι πρέπει να κάνετε

Βάσεις 2023: Η 42χρονη Αναστασία, μαμά 3 παιδιών, νίκησε τον καρκίνο και πέρασε στο Πανεπιστήμιο!

Ροή Ειδήσεων