Μπράβο της! Πολύτεκνη μητέρα από τη Ξάνθη πήρε πτυχίο στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Μπράβο της! Πολύτεκνη μητέρα από τη Ξάνθη πήρε πτυχίο στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας

Mέσα από τα άρθρα μας, μας αρέσει να μοιραζόμαστε αληθινές ιστορίες ανθρώπων που οι πράξεις και τα λεγόμενά τους μας εμπνέουν και αναμφισβήτητα αποτελούν θετικά πρότυπα αλλά και παράδειγμα προς μίμηση!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε την ιστορία της Δέσποινας Χρηστακίδου από την Ξάνθη, μιας μητέρας 4 παιδιών που όχι μόνο στόχευσε να περάσει στο Πανεπιστήμιο πριν από λίγα χρόνια αλλά κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς τις σπουδές της και να λάβει το πτυχίο της από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Αφού είχε ήδη πετύχει την δημιουργία μιας όμορφης πολυμελούς οικογένειας και παρά την απαιτητική κατά τα άλλα καθημερινότητά της, δεν σταμάτησε να ονειρεύεται, να προσπαθεί αλλά και να διαβάζει συστηματικά, αποδεικνύοντας και στους πιο απαισιόδοξους ότι όλα μπορεί να συμβούν όταν αφοσιώνεσαι στους στόχους σου.

Από τα θρανία του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης και την υψηλή βαθμολογία στις Πανελλήνιες 2018 βρέθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Η φοίτησή της  ήταν υποδειγματική και με την αποφασιστικότητα της αλλά και την αγάπη της για τη μάθηση απέδειξε ότι η φιλομάθεια δεν έχει ηλικία!

Έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα υπέρ της γνώσης

Η οικογένειά της και τα 4 παιδιά της με χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση έδωσαν το παρών στη τελετή ορκωμοσίας για να επιβραβεύσουν τους κόπους και το διάβασμά της. Η περηφάνια και τα χαμόγελά τους για το τεράστιο επίτευγμά της ήταν η καλύτερη επιβράβευση για εκείνη.

Χαρακτηριστικά της τεράστιας συγκίνησης ήταν και τα πανό που κρατούσαν τα όποια έγραφαν μεταξύ άλλων «από την Ξάνθη στην Κομοτηνή και όλο πάλι πίσω, πτυχίο παίρνει η Δέσποινα τι άλλο να ζητήσω», αλλά και «μάνα με 4 παιδιά το έκανε το θαύμα, είσαι παράδειγμα προς μίμηση και αυτό είναι άλλο πράμα».

Μαμά και σπουδές: Ποτέ δεν είναι αργά, σε όποια ηλικία και αν είσαι

Η μαμά Δέσποινα τα κατάφερε και με το παραπάνω και αυτή της η πράξη μάς στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Πολλές μαμάδες θέλουν να σπουδάσουν αλλά δεν έχουν χρόνο ή φοβούνται τα επικριτικά βλέμματα στο Πανεπιστήμιο από τους νέους φοιτητές. Αυτές είναι απολύτως λογικές σκέψεις, αλλά είναι και δικαιολογίες. Ο άνθρωπος είναι ικανός για τα πάντα και δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από τη θέληση!

 

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ο Μπαλ στον αέρα» στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη (16/10)

«Του τραγουδιού το παραμύθι»: Η Αλίκη Κατσαβού στο Θέατρο Άβατον με μια παράσταση βασισμένη σε στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (από 6/11)

Eίδαμε το ολοκαίνουργιο χρωματιστό νηπιαγωγείο του Ηρακλείου Κρήτης και μείναμε με το στόμα ανοιχτό!

 

Ροή Ειδήσεων