MyPlanet: «Καθαρά για τον πλανήτη»

MyPlanet: «Καθαρά για τον πλανήτη»

Τo MyPlanet, δημιουργεί το πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» με ξεκάθαρη τοποθέτηση για την προστασία και την ασφάλεια του ανθρώπου και του περιβάλλοντος,  μέσα από πράξεις που κάνουν τη διαφορά, εδώ και χρόνια ανοίγει τον δρόμο για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές, θωρακίζοντας τη ζωτικής σημασίας περιβαλλοντική μας κληρονομιά. Η πρωτοβουλία έχει διάρκεια 3 μήνες και έχει ως στόχο:

  • τη συγκέντρωση 3.000 κιλών θαλάσσιου πλαστικού, στην περιοχή του Αργοσαρωνικού
  • τη προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην Ελλάδα
  • την εκπαίδευσης μαθητών για την προστασία των θαλασσών καθώς και σε βιώσιμες καθημερινές πρακτικές
  • την εκπαίδευσης των ψαράδων σε περιβαλλοντικά ορθές πρακτικές αλιείας

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το MyPlanet υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ΕΝΑΛΕΙΑ και ΑΡΧΕΛΩΝ, συμμετέχοντας σε 2 πολύ σημαντικές δράσεις διάρκειας 3 μηνών, που συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής.

Η πρώτη δράση αφορά τη συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ, τη ΜΚΟ με όραμα να καταστήσει το θαλάσσιο οικοσύστημα βιώσιμο. Το MyPlanet υιοθέτησε 2 αλιευτικά σκάφη με 10 αλιείς, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για την περισυλλογή 3.000 κιλών πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού από τη θάλασσα του Αργοσαρωνικού τα οποία θα ενταχθούν στην κυκλική οικονομία.

Το πρόγραμμα «ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ», εκτός από πολύ ισχυρό θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, το MyPlanet πραγματοποιεί εκπαιδευτικές δράσεις για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση που προέρχεται από πλαστικά καθώς και σε βιώσιμες καθημερινές πρακτικές σε μαθητές σχολείων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν έχει αποδέκτες μόνο μαθητές, καθώς επεκτείνεται και σε ψαράδες της περιοχής, προάγοντας τις ορθές πρακτικές αλιείας που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Η δεύτερη δράση αφορά τη συνεργασία με την ΑΡΧΕΛΩΝ, τον Σύλλογο προστασίας της θαλάσσιας χελώνας στις ελληνικές θάλασσες. Μια συνεργασία που αριθμεί ήδη 10 χρόνια με το MyPlanet να στηρίζει ενεργά το πολύτιμο έργο του για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στις ελληνικές θάλασσες, ενισχύοντας τη δράση συμμετέχοντας και σε εκπαιδεύσεις σε δημοτικά σχολεία.
Οι αριθμοί δικαιώνουν τις προσπάθειες όλων, αφού:

  • 250.000 ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ υπολογίζονται ότι έφτασαν στην Μεσόγειο από τις παραλίες ωοτοκίες
  • 61 ΧΕΛΩΝΕΣ φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών από τις οποίες οι 22 επέστρεψαν αποθεραπευμένες στη θάλασσα
  • 10.500 ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΡΕΤΤΑ καταγράφηκαν σε περίπου 100 χλμ. ακτής σε Ζάκυνθο, Πελοπόννησο και Κρήτη.

To MyPlanet, πιστό στις αξίες και τη δέσμευσή του για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον, με σταθερή προσήλωση στον άνθρωπο και το περιβάλλον μας καλεί να ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Στηρίζοντας την πρωτοβουλία του #MyPlanet με ένα μόνο κλικ στο https://myplanet.com.gr/cleanplanet-gr/, συμβάλλουμε στην περιβαλλοντική προστασία και παράλληλα συμμετέχουμε σε κλήρωση για πλούσια δώρα.

Λίγα Λόγια για το MyPlanet

Τα προϊόντα MyPlanet δημιουργήθηκαν το 2008 και αποτελούν μια ελληνική καινοτομία με στόχο τόσο την αποτελεσματική καθαριότητα, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος. Αρκετά μπροστά από την εποχή τους φέρουν τον τίτλο των πρώτων οικολογικών απορρυπαντικών με διεθνείς προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας.
Οι συνθέσεις μας περιέχουν ενεργά συστατικά φυτικής προέλευσης, χωρίς σκληρά χημικά, πετροχημικά & χωρίς τη χρήση μικροπλαστικών. Πιστοί στις αξίες της βιωσιμότητας, με οικολογική και κοινωνική ευαισθησία φροντίζουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών με υπευθυνότητα απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης:

Παιδιά από όλο τον κόσμο σε ένα μουσικό βίντεο για καλό σκοπό!

La Roche-Posay: Η τεχνολογία φίλτρων UVMUNE 400 τώρα και στη νέα παιδική σειρά Dermo-Pediatrics