Μυστικά ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο – Το τελετουργικό γοητείας της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης

Μυστικά ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο – Το τελετουργικό γοητείας της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης

Τα μυστήρια των αρχαίων Αιγυπτίων είναι τεράστια, αλλά τα μυστκά ομορφιάς τους, πλέον δεν είναι καθόλου κρυφά. Το μακιγιάζ μπορεί να φαίνεται ότι είναι μια σύγχρονη υπόθεση -εξελισσόμενη σε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων – αλλά πρέπει να αποδεχτούμε ότι τα καλλυντικά ήταν εξίσου σημαντικά για την καθημερινή ζωή στον αρχαίο κόσμο. Από την εποχή της Αιγυπτιακής αυτοκρατορίας, άνδρες και γυναίκες από όλες τις κοινωνικές τάξεις εφάρμοζαν ελεύθερα eyeliner, σκιά ματιών, κραγιόν και ρουζ. Είπατε κάτι;

Ο νέος κόσμος αντιλαμβάνεται τη γοητεία των Αιγύπτιων γυναικών μέσα από τη λάμψη δύο διάσημων βασιλισσών: της Κλεοπάτρας και της Νεφερτίτης. Ήταν, μάλιστα, το 1963, όταν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έδινε σάρκα και οστά στη μυστηριακή αιγυπτιακή ομορφιά υποδυόμενη την Κλεοπάτρα στο ομώνυμο έπος. Το 2017, η Rihanna την απογειώνει αποτίοντας φόρο τιμής στην αιώνια ομορφιά της Νεφερτίτης με ένα εξώφυλλο της Vogue Arabia. Και οι δύο ιέρειες της ομορφιάς φορούσαν έντονη μπλε σκιά ματιών και παχύ, σκούρο eyeliner.

Ωστόσο, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι δεν εφάρμοζαν make up μόνο για να βελτιώσουν την εμφάνισή τους – τα καλλυντικά είχαν επίσης πρακτικές χρήσεις ή τελετουργικούς συμβολισμούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Ροή Ειδήσεων