«Να γράφεις παιδικά βιβλία και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης. Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή»

«Να γράφεις παιδικά βιβλία και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης. Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή»

Η είδηση της σύλληψης και της κατηγορίας με την οποία βαρύνεται ο Bασίλης Παπαθεοδώρου  έχει αναστατώσει τον κόσμο της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας καθώς είναι ένας πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικού και νεανικού μυθιστορήματος.

Παγωμένοι και σοκαρισμένοι οι ομότεχνοί του έπεσαν από τα σύννεφα στο άκουσμα της είδησης ότι έχει ήδη προφυλακισθεί στην Τρίπολη με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκαν πάνω από 100 βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με παιδιά κάτω των 12 ετών.

Αποσύρεται η υποψηφιότητα του Β. Παπαθεοδώρου για το ALMA 2023

Η Ένωση Συγγραφέων, ο φορέας που τον είχε προτείνει για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren (ALMA) πήρε θέση και απέσυρε την υποψηφιότητά του.  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές».

ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ο γνωστός συγγραφέας “συνελήφθη” από ειδικό λογισμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας. Πρόκειται για το Child Protection System που χρησιμοποιείται από τη Δίωξη για να παρακολουθούνται όσοι κατεβάζουν από το internet μεγάλους όγκους αρχείων με ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» & «Τα Νέα»: «Έγινε μία δίμηνη, τρίμηνη έρευνα από την Ελληνική Αστυνομία. Τα 100 βίντεο που έχουν βρεθεί είναι κυρίως με αγόρια και κορίτσια ηλικιών μεταξύ 10 με 12 ετών».

Ο Αύγουστος Κορτώ σε μια ανάρτηση κόλαφο για τη  δράση του Βασίλη Παπαθεοδώρου

O συγγραφέας παιδικών βιβλίων αλλά και βιβλίων για ενήλικες, Αύγουστος Κορτώ, με ανάρτησή του στο Facebook καταδικάζει τις πράξεις του Βασίλη Παπαθεοδώρου και τα όσα γράφει έχουν αναδημοσιευθεί σε πολλούς λογαριασμούς με τους χρήστες να συντάσσονται και να επικροτούν το αίτημά του για παραδειγματική τιμωρία με πολλά χρόνια φυλάκιση. 

«Στην επίγεια κόλαση, υπάρχουν πολλά επίπεδα βαρβαρότητας και φρίκης – και το να βιάζονται παιδιά εφτά κι οχτώ χρονών για να απολαμβάνουν το θέαμα τα διεστραμμένα καθίκια που με τον τρόπο αυτό διασπείρουν και διαιωνίζουν το ασύλληπτο, ασυγχώρητο έγκλημα, πιθανώς να είναι ο πάτος της κόλασης.

Ένα παιδί που υφίσταται τέτοια θηριώδη κακοποίηση, είναι σαν να το σκοτώνεις. Όσοι γιατροί και να πέσουν πάνω του, όση στοργή κι αν λάβει, πώς να διαχειριστεί τέτοιο τραύμα; Πώς να ορθοποδήσει, να εμπιστευτεί ενήλικους και συνομήλικους, πώς να ερωτευτεί, να δώσει συναινετικά το κορμί του;

Πώς να αποφύγει τη λήθη των ουσιών που είναι συχνά η μοίρα τέτοιων ρημαγμένων παιδιών;

Δεν θέλω ούτε να γράψω τ’ όνομά του, γιατί εννοείται πως τον ήξερα, στον ίδιο εκδότη ήμασταν ένα φεγγάρι. Δεν το χωράει το μυαλό μου – να γράφεις βιβλία για παιδιά, να κλείνεις το αρχείο του Word, και να ανοίγεις το αρχείο της κόλασης.
Πολλά, πολλά χρόνια φυλακή. Τίποτα άλλο».

«Όποιος καταναλώνει παιδική πορνογραφία, κι άρα βάζει λεφτά στις τσέπες των παραγωγών της, είναι υπεύθυνος για ΚΑΘΕ βιασμό παιδιού που απεικονίζεται στα φρικώδη βίντεο» πρόσθεσε σε σχόλιο κάτω από την ίδια δημοσίευση.

Το post του Αύγουστου Κορτώ

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση της συγγραφέα Μαρίνας Γιώτη που έγραψε σοκαρισμένη ότι ” Από το μεσημέρι έχει ανακατευτεί το στομάχι μου. Δεν είναι ότι έπεσα από τα σύννεφα, άλλωστε τελευταία έχουμε ακούσει σημεία και τέρατα.

Είναι που πιστεύω ότι η δουλειά μας ως συγγραφείς είναι να εμπνέουμε τα παιδιά, με τις ιστορίες μας να ανοίγουμε το μυαλό και την ψυχή τους.

Για να το πετύχουμε αυτό δημιουργούμε μια σχέση συγγραφέα-παιδιού-γονέα-δασκάλου η οποία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη σήμερα κλονίστηκε. Μια μεμονωμένη περίπτωση ρίχνει μια βαριά σκιά σε όλο τον χώρο.

Ας είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση. Ως γονείς, δάσκαλοι, συγγραφείς που αγαπάμε τα παιδιά και θέλουμε να τα προστατέψουμε, ας μην θεωρούμε οκ κάτι που υπό άλλες συνθήκες θα χτύπαγε καμπανάκι μόνο και μόνο επειδή γίνεται από κάποιον που θεωρούμε “υπεράνω υποψίας”.

Από όποιον χώρο και αν προέρχεται. Σίγουρα θα πούμε και θα ακούσουμε πολλά τις επόμενες ημέρες, ας έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο στους δεκάδες συγγραφείς και εικονογράφους που καθημερινά παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.”

 

 

Διαβάστε επίσης:

Χαμόγελο του Παιδιού: Ανησυχητική εξαφάνιση 8χρονης με τον 27χρονο αδερφό της από την Θήβα

Αγαπητέ γονιέ θα υπάρχουν και αυτές οι μέρες που θα νιώθεις ανεπαρκής σε όλα σου….

«Μήπως αυτά τα προκαλεί ο γιος μου που είναι όμορφος;» έλεγε η μάνα του 17χρονου – Τα ευρήματα του ιατροδικαστή προβληματίζουν

Ροή Ειδήσεων