“Να πάνε τα παιδιά μου στον δεύτερο γάμο του πρώην συζύγου μου;”: Η ειδικός απαντά

“Να πάνε τα παιδιά μου στον δεύτερο γάμο του πρώην συζύγου μου;”: Η ειδικός απαντά

“Ο πρώην άντρας μου ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί και ζήτησε από τα παιδιά να τον συνοδεύσουν στο γάμο του, χωρίς να το αναφέρει πρώτα σε εμένα. Η σχέση μας είναι τυπική, αφού αναγκαζόμαστε να μιλάμε για τα βασικά των παιδιών, ωστόσο θεωρώ ότι θα έπρεπε να γνωρίζω μία τόσο σοβαρή αλλαγή στη ζωή του που αφορά και τα παιδιά, τα οποία είναι ηλικίας 8 και 11 ετών. Εκείνα είναι σύμφωνα με τη σχέση και τον μελλοντικό γάμο του μπαμπά τους. Θέλω, όμως, να ρωτήσω: Είναι σωστό να πάνε στον γάμο του; Να τα αφήσω;”

Μαμά Κασσάνδρα

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Έρχεται και αυτή η στιγμή που ένας από τους δυο προχωρά στο επόμενο βήμα, είτε σε σχέση είτε σε γάμο. Ανάμεικτα συναισθήματα έρχονται στο «προσκήνιο» και καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Είναι ένα προχώρημα και αλλαγή τόσο για εσάς όσο και για εκείνον. Επιλέξατε χωριστούς δρόμους, όποτε αυτό ήταν μια πιθανή εξέλιξη. Έχετε δυο παιδιά που σας ενώνουν και αυτό δεν αλλάζει. Είναι σημαντικό να δείξετε στα παιδιά σας ότι προχωράτε και εσείς, αφήνοντας πίσω δικά σας συναισθήματα ή ό,τι σας «χωρίζει» από εκείνον.

Από την στιγμή που τα παιδια επιλέγουν να βρίσκονται και να συνοδεύουν τον πατέρα τους στον γάμο, αφήστε τα χωρις να μπαίνουν σε συναισθηματικά διλήμματα, τύπου «τι να επιλέξουν και γιατί».

Σταθείτε διακριτικά δίπλα στα παιδιά σας.