Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Σεξουαλική κακοποίηση “έδειξε” το ιατροδικαστικό πόρισμα

Νεκρό βρέφος 11 μηνών: Σεξουαλική κακοποίηση “έδειξε” το ιατροδικαστικό πόρισμα

Πριν λίγα λεπτά ανακοινώθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για το 11 μηνών βρέφος από τη Συρία που χθες μεταφέρθηκε νεκρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σεξουαλική κακοποίηση “έδειξε”το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ιατροδικαστικό πόρισμα έδειξε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του παιδιού.
«Δεν διαπιστώθηκε ακριβής αιτία θανάτου», είπε ο ιατροδικαστής, επιβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι το βρέφος έπασχε από μικροκεφαλία. Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κοριτσάκι 11 μηνών και ένα αγοράκι 2,5 ετών.

Το άτυχο παιδί έπασχε από μικροκεφαλία και πήγαινε συχνά στο Νοσοκομείο Παίδων

Σύμφωνα με το news247.gr, το άτυχο κοριτσάκι έπασχε από μικροκεφαλία και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς με αιμοπτύσεις και σπασμούς. Είχε πάει πολλές φορές στο Νοσοκομείο Παίδων, είχε νοσηλευτεί ξανά και έπαιρνε θεραπεία, μέχρι που η μητέρα ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής πως το παιδί της δεν ανέπνεε πλέον και το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου δυστυχώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Tι κατέθεσε η μητέρα του βρέφους

Η μητέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στην κατάθεσή της ότι επειδή λόγω του προβλήματος που είχε, το παιδί δεν τρεφόταν σωστά, ήταν αναγκασμένη κάποιες φορές να του κάνει κλύσματα.  Οι γονείς του μωρού παραμένουν στο τμήμα Ανηλίκων κι εκεί περιμένουν να φτάσει γραπτώς το πόρισμα του ιατροδικαστή, ώστε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

DNA θα ληφθεί από τον πατέρα και τον ξάδερφο του πατέρα

Κρατούνται και ανακρίνονται ο πατέρας του 11μηνου βρέφους και ο μακρινός εξάδελφός του, ο οποίος φιλοξενείτο στο σπίτι όταν συνέβη ο τραγικός θάνατος του κοριτσιού. Οι δύο άνδρες προσήχθησαν αμέσως μετά την διάγνωση που έγινε στο νοσοκομείο και έχει ληφθεί και από τους δύο γενετικό υλικό για DNA. Η προανάκριση εποπτεύεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Το προφίλ της οικογένειας του παιδιού

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, που έχει πάρει ήδη τις πρώτες καταθέσεις από τους γονείς, με τη βοήθεια διερμηνέα. Οι Σύροι γονείς εμφανίζονται συντετριμμένοι από το χαμό του παιδιού τους και δεν έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το συνέβη με το μόλις 11 μηνών βρέφος που εξέπνευσε.

Οι γονείς του παιδιού από την Συρία που διαμένουν σε μισθωμένο, από πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων, διαμέρισμα στου Ζωγράφου, έχουν άλλα δύο μικρά παιδιά, το δίδυμο κοριτσάκι του άτυχου βρέφους και ένα αγοράκι 2,5 ετών, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, έχουν και εκείνοι ένα μωρό και τους επισκέφτηκαν το βράδυ του Σαββάτου για δύο ημέρες.

 

Ροή Ειδήσεων