Νέος κανονισμός λειτουργίας στα σχολεία: Τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης

Νέος κανονισμός λειτουργίας στα σχολεία: Τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης

Η αυστηρότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στο πλαίσιο του σχολείου περιλαμβάνεται στα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού, στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Ανακοινώνοντας τα μέτρα, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι οι γονείς και οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν καταγγελίες μέσω πλατφόρμας.

Είπε επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία θα εφαρμόζεται νέος κανονισμός λειτουργίας, τον οποίο θα καλούνται να υπογράφουν οι γονείς.

Την εθνική καμπάνιαγια την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, αλλά και την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr εστην οποία θα μπορούν οι μαθητές και οι γονείς τους, να υποβάλλουν αναφορές για περιστατικά τα οποία τους απασχολούν, παρουσίασε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στις παρεμβάσεις στις οποίες προχωρά το υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που γνωρίζει έξαρση είναι η διαχείριση σε δύο επίπεδα. Σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και αν το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς.

  • Επανέρχεται η πενθήμερη αποβολή, καθώς αυτή τη στιγμή η υψηλότερη ποινή είναι η διήμερη αποβολή.
  • Επανέρχεται και ο διαχωρισμός των απουσιών σε αδικαιολόγητες και δικαιολογημένες 40 – 75.
  • Στις περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές στο σχολείο τότε οι γονείς θα επιβαρύνονται οικονομικά για την κάλυψη του κόστους της επιδιόρθωσης.

Επίσης θα ψηφιοποιηθεί το απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και οι βαθμολογικές επιδόσεις των μαθητών, έτσι ώστε να μπορούν οι γονείς να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στο σχολείο.

Η χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο παραμένει απαγορευτική και επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όσοι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να εκθέσουν συμμαθητές τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα έρχονται αντιμέτωποι με την αυστηρότερη ποινή που είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Στο εξής θα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής τμήματος και θα είναι πιο εύκολη γραφειοκρατικά η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια αυγά 2024: Οι καλύτερες επιλογές για το φετινό Πάσχα

60χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 16χρονου αγοριού

Πλατφόρμα για αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού: Δείτε το ΦΕΚ