Νικήστε την φωτογήρανση με αυτές τις απλές και αποτελεσματικές συμβουλές

Νικήστε την φωτογήρανση με αυτές τις απλές και αποτελεσματικές συμβουλές

Ρυτίδες, λεπτές γραμμές, απώλεια ελαστικότητας, ξηρότητα, καφέ κηλίδες… Παρότι οι περισσότερες κατηγορούμε τον χρόνο για την εμφάνισή τους, στην πραγματικότητα ο κύριος ένοχος είναι η φωτογήρανση, οι βλάβες δηλαδή που προκαλούνται στο δέρμα εξαιτίας της αθροιστικής έκθεσης στον ήλιο και την υπεριώδη (UV) ακτινοβολία στη διάρκεια της ζωής μας.

Τι έδειξε η έρευνα

Έρευνα στην επιστημονική επιθεώρηση «Biomedicine & Aging Pathology» επισημαίνει ότι περίπου το 80 – 90% του πληθυσμού της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής εμφανίζει σημάδια φωτογήρανσης, ενώ άλλη έρευνα στην επιθεώρηση «Advanced Pharmaceutical Bulletin» επιβεβαιώνει ότι περίπου το 80% της γήρανσης στο πρόσωπο οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο.

«Κάτι που έχουμε παρατηρήσει στα ιατρεία μας, είναι ότι μετά το καλοκαίρι αυξάνεται η ανάγκη για θεραπείες που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της φωτογήρανσης, όπως είναι οι λεπτές ρυτίδες, οι δυσχρωμίες, οι πανάδες, η τραχύτητα και η ωχρότητα στην επιδερμίδα. Εξετάζουμε επίσης πολλές γυναίκες – αλλά και άντρες – με ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα που δείχνουν πιο γηρασμένοι συγκριτικά με τη βιολογική τους ηλικία, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ασθενών καταγράφουμε καινούργιους σπίλους οι οποίοι χρήζουν παρακολούθησης με χαρτογράφηση ή αφαίρεσης», σχολιάζει η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα.

Συμβουλές για πρόληψη της φωτογήρανσης και αντιγήρανση

«Η προτροπή για τη συχνή και επαναλαμβανόμενη χρήση αντηλιακού είναι πια κοινή γνώση. Χρειάζεται όμως να πούμε ότι πλέον η επιλογή της αντηλιακής προστασίας πρέπει να γίνεται με πιο επιστημονικό τρόπο, ώστε να είναι πραγματικά αποτελεσματική, τόσο απέναντι στις συνέπειες της φωτογήρανσης όσο για να προστατεύει από πιθανές κακοήθεις βλάβες του δέρματος που σχετίζονται άμεσα με την έκθεση στον ήλιο. Η ανάλυση του φωτότυπου της επιδερμίδας από τον δερματολόγο και η εκτίμηση του κινδύνου για βλάβες από την ηλιακή ακτινοβολία είναι δύο στοιχεία που βοηθούν στην καλύτερη προστασία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

 

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΦ: Αυτά είναι τα φάρμακα που ανακαλούνται – Δείτε ποιες παρτίδες έχουν πρόβλημα

Αυτή η χώρα απαγορεύει την πρόσβαση στο Ίντερνετ στα παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας

Τι ισχύει για την κατανάλωση παγωμένου τσαγιού και αναψυκτικών τύπου cola από τα παιδιά; Απαντά ο διατροφολόγος

Ροή Ειδήσεων