Ντοκουμέντο: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας (φωτό)

Ντοκουμέντο: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας (φωτό)

Ο αποκλεισμος παθολογικών αιτιών θανάτου, οι αρνητικές τοξικολογικές εξετασεις και διαπίστωση πως δεν υπήρχε άλλος παράγοντας που να οδήγησε στην τραγική απωλεια των παιδιών της Πάτρας, υποχρέωσαν τους ιατροδικαστές να ερευνήσουν λεπτομερειακά το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανατου.

Έτσι, με οδηγό τις φωτογραφιες απο τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας και το ματωμένο πανάκι της Ιριδος κατέληξαν στο συμπέρασμα οτι τα δυο κοριτσάκια δολοφονήθηκαν και υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση στην πράξη αυτή αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτο Θέμα.

 

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα συμπεράσματα του πορίσματος:

Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:

Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος.

Οι ιατροδικαστές αναλύουν το μοτίβο του δράστη που φέρεται να ήταν το ίδιο. Τα ευρήματα από το πανακι στην κούνια της μικρής Ίριδας αποκάλυψαν την αλήθεια για το θάνατό της. Παράλληλα, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι καταθέσεις των μελών της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει μεταβει στη Πάτρα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την ώρα καταθέτουν η μητέρα και ο πατέρας της Πισπιρίγκου στην Πάτρα.

Επίσης, μόλις ολοκληρωθούν οι καταθέσεις θα δοθούν μαζί με το πόρισμα στον Ανακριτή, ο οποίος θα αποφασίσει υπό το φως των νέων στοιχείων αν θα υπάρξουν νέες διώξεις.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: 17χρονος ξυλοκόπησε άγρια μητέρα του μέσα σε καφέ – Της έσπασε τη μύτη

Θρήνος στην Πτολεμαίδα: «Έφυγε» αιφνίδια από την ζωή 37χρονος δημοτικός αστυνομικός, μπαμπάς 2 παιδιών

Η ερώτηση “φωτιά” για το θάνατο της Ίριδας – Πάνω από 4 ώρες κατέθετε η μητέρα Πισπιρίγκου – Η Ρούλα ξανά στον εισαγγελέα

Ροή Ειδήσεων