«Ντράπηκε και η ντροπή», λέει γνωστός εκπαιδευτικός για τα θέματα της Φυσικής των ΓΕΛ

Γυμνάσια: Το πρόβλημα στα σχολεία λόγω Ευρωεκλογών

«Ντράπηκε και η ντροπή», λέει γνωστός εκπαιδευτικός για τα θέματα της Φυσικής των ΓΕΛ

Φινάλε με «παρατράγουδα» έκαναν οι Πανελλήνιες των ΓΕΛ.

Πολλές είναι οι αντιδράσεις μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαθητών του 2ου Επιστημονικού Πεδίου των ΓΕΛ στη Φυσική στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Φέτος όμως οι θεματοδότριες/θεματοδότες, ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε βαθμό… “αρρώστιας”.

Κόλαφος η ΟΕΦΕ για τη Φυσική: «Τα δυσκολότερα των τελευταίων χρόνων – οι 3 ώρες δεν αρκούν»

Χαρακτηριστική η αντίδραση του γνωστού Φυσικού και Διευθυντή Σπουδών του Φροντιστηρίου «Έρεισμα» Γιάννη Αναστασίου, που σχολίασε:

«Βλέποντας τα θέματα της Γ’ Λυκείου Φυσική, προσπαθώ ακόμα να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που έχω δει. Ως καθηγητής, ως άνθρωπος που προσπαθεί να είναι μαζί με τα παιδιά. Κάνουμε αγώνα κάθε χρόνο μαζί με τα παιδιά.

Το πρώτο μου σχόλιο είναι ότι σήμερα ντράπηκε και η ντροπή. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι κύριοι που έχουν οριστεί ως επιτροπή θεμάτων. Δεν ξέρω πραγματικά γιατί οι λύτες σε μια επιτροπή που ορίζουν τέτοια θέματα – υπάρχουν αυτοί που προτείνουν τα θέματα και υπάρχουν και αυτοί που τα λύνουν.

Θέλω ειλικρινά, πραγματικά, να βγουν και να μας πουν, ποιοι είναι αυτοί που λύσανε και μπορέσαν να λύσουν να θέματα και πιστεύουν ότι οι μαθητές μπορούν να ανταποκριθούν σε τρεις ώρες. Δεν ξέρω, πραγματικά, τα νεύρα μου προσπαθώ να τα κρατήσω σε ένα πολύ καλό επίπεδο αλλά είναι αδύνατο όχι για κανένα άλλον λόγο. Γιατί δεν δύναται να παίζουμε με τα παιδιά. Δεν γίνεται. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι που έχουν οριστεί σήμερα ως επιτροπή θεμάτων και οι λύτες, τα λύσανε; Σε τόσο χρόνο που πιστεύουν ότι μπορούν να τα λύσουν παιδιά;».

@giannis_anastasiou1

Πανελλήνιες 2024. Φυσική Γ λυκείου. Ντράπηκε και η ντροπή.#πανελλήνιες

♬ πρωτότυπος ήχος – giannis_anastasiou1

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση για βοήθεια: Ο Γιώργος μάχεται μόνος για τον γιο του με νοητική υστέρηση και επίδομα μόλις 338 ευρώ

Καλοκαιρινά παιχνίδια για να βελτιωθεί ο λόγος και η ομιλία των παιδιών!

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Ροή Ειδήσεων