Ο 13χρονος με νανισμό Quaden ζητούσε να πεθάνει λόγω bullying – σήμερα είναι ηθοποιός στο Hollywood

Ο 13χρονος με νανισμό Quaden ζητούσε να πεθάνει λόγω bullying - σήμερα είναι ηθοποιός στο Hollywood

Ο 13χρονος με νανισμό Quaden ζητούσε να πεθάνει λόγω bullying – σήμερα είναι ηθοποιός στο Hollywood

Πριν 4 χρόνια, ο 9χρόνος, τότε, Quaden είχε γίνει viral για έναν πολύ δυσάρεστο λόγο: την απελπισία του λόγω του bullying που δεχόταν.

Ο 13χρονος Quaden Bayles από την Αυστραλία έγινε viral το 2020, όταν η μητέρα του, Yarraka Bayles, δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο που απεικόνιζε τον έφηβο να κλαίει και να ζητά από κάποιον να τον «δολοφονήσει» μετά από έναν έντονο εκφοβισμό στο σχολείο. Το βίντεο αυτό τράβηξε την παγκόσμια προσοχή και πυροδότησε μια έντονη συζήτηση για τις επιπτώσεις του εκφοβισμού, ειδικά στα παιδιά με αναπηρίες.

Η Yarraka Bayles αποφάσισε να δημοσιεύσει το βίντεο με σκοπό να διαδώσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον εκφοβισμό και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει. Το μήνυμά της ήταν σαφές: ο εκφοβισμός πρέπει να σταματήσει και η κοινωνία πρέπει να δείξει περισσότερη συμπόνια και υποστήριξη προς τα παιδιά που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις.

Η ιστορία του Quaden δεν άργησε να φτάσει στα αυτιά πολλών διασημοτήτων του Χόλιγουντ. Ο κωμικός Brad Williams, συγκινημένος από την κατάσταση του Quaden, δημιούργησε μια σελίδα GoFundMe με την αρχική πρόθεση να συγκεντρώσει $10.000 για να πάνε ο Quaden και η μητέρα του στη Disneyland στην Καλιφόρνια ως ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης. Η ανταπόκριση ήταν τεράστια, με την εκστρατεία να συγκεντρώνει σχεδόν $470.000, πολύ περισσότερα από τον αρχικό στόχο. Η οικογένεια αποφάσισε να δώσει τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, δείχνοντας την ευγνωμοσύνη της για την υποστήριξη που έλαβε.

Μια Νέα Καριέρα στον Κινηματογράφο

Το βίντεο του Quaden δεν πέρασε απαρατήρητο από τον σκηνοθέτη George Miller, γνωστό για τις ταινίες “Mad Max: Fury Road”. Ο Miller αποφάσισε να δώσει στον Quaden έναν ρόλο στην ταινία “Three Thousand Years of Longing”, η οποία κυκλοφόρησε το 2022. Ο Quaden εντυπωσίασε με την απόδοσή του και αργότερα έλαβε έναν επιπλέον ρόλο στην ταινία “Furiosa”, όπου υποδύεται ένα άγριο αγόρι του πολέμου. Στην ταινία αυτή πρωταγωνιστούν επίσης ο Chris Hemsworth και η Anya Taylor-Joy, προσφέροντας στον Quaden μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του.

Η μεταμόρφωση του Quaden από ένα θύμα εκφοβισμού σε έναν επιτυχημένο ηθοποιό ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους. Οι αντιδράσεις ήταν γεμάτες ενθουσιασμό και επαίνους για τα επιτεύγματά του.