Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε μεγάλη περιβαλλοντική δράση με συμμετοχή 200 μαθητών σε Π. Φάληρο και Λαύριο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε μεγάλη περιβαλλοντική δράση με συμμετοχή 200 μαθητών σε Π. Φάληρο και Λαύριο

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος στους νέους, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μεγάλη δράση καθαρισμού παραλιών στην Αττική, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 200 μαθητές δημοτικού από το 72ο Γυμνάσιο Αθηνών και το 1ο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης.

Η μεγάλη περιβαλλοντική δράση του Τομέα Νεότητας του Ε.Ε.Σ. διοργανώθηκε στις 12 και 18 Μαΐου αντίστοιχα στην περιοχή Εδέμ του Π. Φαλήρου (72ο Γυμνάσιο Αθηνών) και του Πασά στο Λαύριο (Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης), με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών του Τομέα Νεότητας του Ε.Ε.Σ.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις και το έργο του Ε.Ε.Σ. καθώς και τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης και της εθελοντικής προσφοράς αλλά και την τεράστια αξία προστασίας του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, στο τέλος της δράσης, συνεχάρησαν θερμά το προσωπικό και τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία.

Η εν λόγω δράση του Τομέα Νεότητας του Ε.Ε.Σ. θα επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του Νομού Αττικής, ενώ το επόμενο διάστημα προγραμματίζονται κι άλλες περιβαλλοντικές δράσεις (δενδροφυτεύσεις κ.α.) με στόχο τη διάδοση του ερυθροσταυρικού πνεύματος και της περιβαλλοντικής συνείδησης στους νέους.

Διαβάστε επίσης:

3 παιδιά κερδίζουν απίθανα αναμνηστικά δωράκια από την live-action ταινία της Disney «Η Μικρή Γοργόνα»

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Το απεγνωσμένο τηλέφωνημα του 8χρονου – «Μαλώνουν η μαμά και ο μπαμπάς» – Θα χειρουργηθεί το παιδί

“Ένα χαρτί θέλω βρε γιατρέ”: Παιδίατρος βάζει τα πράγματα στη θέση τους για την δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών

Ροή Ειδήσεων