Ο εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού μπορεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2021

Ο εμβολιασμός παιδιών κατά του κορωνοϊού μπορεί να ξεκινήσει στα μέσα του 2021

Με τις ζωές μας να έχουν μπει σε αναστολή και το σύννεφο του Covid-19 να απλώνεται καθημερινά βαρύ πάνω από τα κεφάλια μας, ο πολυπόθητος εμβολιασμός που έχει ήδη ξεκινήσει φαντάζει με μία κάποια σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά θα χρειαστεί να περιμένουν αρκετούς μήνες ακόμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, τα παιδιά μπορεί να αρχίσουν να δοκιμάζουν δόσεις του εμβολίου κατά του Covid-19 στα μέσα του 2021. Αυτό τουλάχιστον είπε ο Dr. Jose Romero, Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του CDC για Πρακτικές Ανοσοποίησης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ελπίζει να δει τις δοκιμές και τους ελέγχους να ξεκινούν στο δεύτερο μισό του 2021 και εφόσον αποδειχθούν ασφαλείς και αποτελεσματικές, τα άτομα κάτω των 18 ετών θα μπορούν μέχρι το τέλος του έτους να αρχίσουν να εμβολιάζονται.

Ήταν, όμως, σαφής, ότι δεν περιμένει να έχουμε εμβόλιο για τα παιδιά και τους έφηβους νωρίτερα από αυτό, γιατί οι έλεγχοι που θα πρέπει να προηγηθούν είναι ενδελεχείς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Pfizer έχει αρχίσει τους ελέγχους του εμβολίου της σε παιδιά από 12 ετών και άνω, αλλά όχι σε μικρότερα παιδιά. Η Moderna πρόκειται για να ξεκινήσει τα αντίστοιχα τεστ σύντομα.

Ο δε Dr. Ofer Levy από το Boston’s Children Hospital, ο οποίος εμβολιάστηκε πρόσφατα, είπε, ότι «γνωρίζουμε πως τα παιδιά εμφανίζουν μικρότερο κίνδυνο για τον ιό, όμως δεν παύουν να είναι φορείς και να μπορούν να τον διασπείρουν. Έτσι, ενώ θα πρέπει και εκείνα να εμβολιαστούν, δεν υπάρχουν ακόμα σαφή δεδομένα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, όμως οι έρευνες είναι αδιάκοπες.»

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, πάντως, ζητά επίμονα από τους κυβερνητικούς στον τομέα της υγείας, να ενθαρρύνουν τους ερευνητές να επιταχύνουν τις διαδικασίας, καθώς τα παιδιά έχουν πραγματικά υποφέρει από τις επιπτώσεις του Covid-19, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Έχουν ανάγκη να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή και αυτό να γίνει με τον πιο ασφαλή τρόπο.

 

Πηγή: moms.com

Ροή Ειδήσεων