Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά σκευάσματα λόγω μη εγκεκριμένης ουσίας – Δείτε για ποια πρόκειται

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά σκευάσματα λόγω μη εγκεκριμένης ουσίας – Δείτε για ποια πρόκειται

Ο ΕΟΦ ανακαλεί τα συμπληρώματα διατροφής Swanson Alpha – Gpc και Alpha – Gpc της εταιρείας Jarrow. Πρόκειται για δυο συμπληρώματα διατροφής καθλως βρέθηκε σε αυτά η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food) και συγκεκριμένα αποφάσισε:

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής SWANSON ALPHA-GPC 300mg 60caps της εταιρείας SWANSON HEALTH INTERNATIONAL, ΗΠΑ (παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food).

Προμηθευτής του προϊόντος είναι η εταιρεία Logicas Sp. Ζ.ο.ο,, Πολωνίας. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

 

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

 

2. Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής ALFA-GPC 300mg 60 caps της εταιρείας JARROW FORMULAS, ΗΠΑ (παραγωγός), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία alpha-glycerylphosphorylcholine (GPC) (novel food). Προμηθευτής του προϊόντος είναι η εταιρεία Logicas Sp. Ζ.ο.ο., Πολωνίας.

Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Διαβάστε επίσης:

Μα πόσο μεγάλωσε – Η 11χρονη κόρη της Νίνας Λοτσάρη είναι ένα εντυπωσιακό κορίτσι!

Βιασμός 12χρονης: Τρίτο πολιτικό στέλεχος συνομίλησε μαζί της – Αποκάλυψη “φωτιά” για τα πρόσωπα που είχαν επαφές

Άλισον Δαμιανού: Η ψυχή του Meet Market μιλά στο Infokids.gr για το event που “φτιάχνει” τις Κυριακές μας!

Ροή Ειδήσεων