Ο Φάνης Μουρατίδης για ακόμη μια φορά δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας για την ομοφυλοφιλία

Ο Φάνης Μουρατίδης για ακόμη μια φορά δίνει μαθήματα για το πώς πρέπει να μιλάμε στα παιδιά μας για την ομοφυλοφιλία

Ο Φάνης Μουρατίδης είναι πατέρας δύο έφηβων γιων, του Έκτορα και του Αλέξανδρου, που απέκτησε με τη σύζυγό του, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Με αφορμή τον ρόλο του στη σειρά Maestro, όπου υποδύεται τον δήμαρχο Παξών που ο γιος του είναι ομοφυλόφιλος και αρνείται να συμβιβαστεί με αυτή την πραγματικότητα, στις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις τοποθετείται για το ζήτημα της διαχείρισης της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα είχε δώσει μια εξαιρετική απάντηση για το πώς θα αντιδρούσε εκείνος στο ενδεχόμενο ένας από τους γιους του να του ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Όπως είχε τονίσει «Σαν γονιός θα κάνω αυτό που θέλει το παιδί μου, σε όλα τα επίπεδα: στην επιλογή της σεξουαλικής του ταυτότητας, στον επαγγελματικό του προσανατολισμό. Η ζωή είναι δική του και του ανήκει». «Αυτό που έχω να κάνω (ως γονιός), είναι να εμποδίσω οτιδήποτε δεν θα προάγει την προσωπικότητά του και δεν θα βάλω το δάχτυλό μου για να λερώσω αυτήν την προσωπικότητα».

 “Δεν έχει τύχει να κάνουμε με τα παιδιά κάποια συζήτηση με στόχευση, συζητάμε για τα πάντα ανοιχτά”

Σε χθεσινή του συνέντευξη στην εκπομπή  «The 2Night Show»  ο αγαπημένο ηθοποιός αναφέρθηκε,  στην επιτυχία του «Maestro» αλλά και στο πώς προσεγγίστηκε η ομοφυλοφιλία στην σειρά.

«Ο Χριστόφορος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Υπάρχει για τα πάντα κουβέντα, έρευνα, σκέψη και ποιες είναι οι κοινωνικές διαστάσεις που έχει μια τέτοια επιλογή μέσα στην μυθοπλασία.

Εγώ δεν έχω social media, οπότε δεν υπάρχει χώρος πρόσβασης για να μου στείλει κάποιος αρνητικό σχόλιο ή να με κατευθύνει ή να με συμβουλεύσει.

Εγώ το μοναδικό που εισπράττω από όλη αυτή την διαδικασία είναι ότι η σειρά έχει καταφέρει χωρίς να κατευθύνει ή να έχει την διάθεση να διδάξει, έχει φτιάξει έτσι τις συνθήκες της που βοηθάει τον θεατή να πάρει αυτός την δική του θέση σε σχέση με αυτό που βλέπει κι αυτός να αποφασίσει τι σκέφτεται να κάνει στην ζωή του και με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του και πως θα διαχειριστεί το διαφορετικό.

Έχουν γίνει βήματα στην Ελλάδα, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι τρομακτικά. Νομίζω ότι ο κόσμος αρχίζει πια να έχει μια άλλη αντίληψη γενικότερα για την διαφορετικότητα, αλλά δεν είμαστε άλλη χώρα, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας.

Τα παιδιά μας ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους είμαστε δίπλα τους αλλά και στους φίλους τους και στους γνωστούς τους

Δεν έχει τύχει να κάνουμε με τα παιδιά κάποια συζήτηση με στόχευση. Συζητάμε για τα πάντα ανοιχτά και ξέρουν πολύ καλά ότι οι γονείς τους θα στήριζαν οποιαδήποτε επιλογή τους. Το γνωρίζουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους είμαστε δίπλα τους κι όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στους φίλους τους και στους γνωστούς τους. Τα παιδιά έχουν γνώση κι έχουν ήδη θέση» ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

“Η Πάτμος είμαι….I am Patmos…”: Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε οικογενειακώς το Νησί της Αποκάλυψης

Τραγωδία στα Τέμπη: Στο Ανόβερο ο 20χρονος Γεράσιμος, μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Ροή Ειδήσεων