Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων

Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων

Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων

Τις τελευταίες ώρες “φούντωσαν” τα σενάρια που έκαναν λόγο για αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων υπό τον φόβο της παράλλαξης Όμικρον και την τεράστια πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Ή ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αρκετοί επιστήμονες, μέλη της Επιτροπής των Ειδικών, υποστηρίζουν την ανάγκη για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων και επαναφορά της τηλεκπαίδευσης αμέσως μετά τις γιορτές (ήτοι από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου) σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η πανδημία.

Μητσοτάκης:  Oχι αναστολή λειτουργίας σχολείων μετά τις γιορτές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη σημερινή, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έδωσε τέλος στα σενάρια για κλείσιμο των σχολείων και επιστροφή στην τηλεκπαίδευση αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί.”

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας το ενδεχόμενο να μην συνεχιστεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές  απορρίπτεται κατηγορηματικά καθώς ο αριθμός των τμημάτων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων είναι απειροελάχιστος.

Πηγές του Υπουργείου δήλωσαν στο Ιnfokids.gr ότι  παρακολουθείται «πολύ στενά» η εξέλιξη της πανδημίας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων και είναι «σε συνεχή εγρήγορση για επικαιροποίηση των μέτρων αν χρειαστεί».

Πάντως τονίστηκε ότι τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς.

 

Διαβάστε επίσης:

Το πολλαπλό βιβλίο έρχεται στις σχολικές τάξεις – Πώς θα αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας

Ειρεσιώνη: Κι όμως, και οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν… «χριστουγεννιάτικο δέντρο»

Τα Χριστούγεννα, μαζί με το παιχνίδι, μην ξεχάσεις να χαρίσεις στα παιδιά και ένα βιβλίο

Μαθήματα σεξουαλικής αγωγής σε παιδιά κρατικών δομών με τα πιο καινοτόμα μέσα

 

Ροή Ειδήσεων