Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μεταμόρφωσε αυτό το Δημοτικό σχολείο σε ένα πολύχρωμο στέκι!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μεταμόρφωσε αυτό το Δημοτικό σχολείο σε ένα πολύχρωμο στέκι!

Ένα από τα ωραιότερα σχολεία που θα συναντήσει κανείς στα Ιωάννινα είναι αναμφισβήτητα το 21ο Δημοτικό Σχολείων που χάρη στο δραστήριο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων έχει μεταμορφωθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα αξιοζήλευτο σχολείο γεμάτο χρώμα και υπέροχες γωνιές που οι μαθητές απολαμβάνουν να κάθονται στα διαλείμματα.

Το σχολείο μεταμορφώθηκε σε εκπαιδευτικό στολίδι χάρη στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Γονείς και μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδιαμορφώσουν την όψη του σχολείου και να του δώσουν τη ζωντάνια, το χρώμα και την φαντασία που λείπει από τα γκρίζα άχαρα σχολικά κτίρια που υπάρχουν σε όλη τη χώρα.

Γιατί όταν το σχολικό περιβάλλον είναι ευχάριστο, οι μαθητές απολαμβάνουν τη διδασκαλία σε όμορφες πολύχρωμες αίθουσες και μαθαίνουν να αγαπούν το σχολείο τους όχι γιατί πρέπει αλλά γιατί αυτά τα συναισθήματα τους δημιουργούνται όταν αντικρίζουν ένα καθαρό και καλαίσθητο κτίριο με όμορφες εικαστικές παραστάσεις να δεσπόζουν επιβλητικά σε διάφορες γωνιές της σχολικής μονάδας.

Δίνοντας νέα πνοή στο σχολικό περιβάλλον

Οι δράσεις εξωραϊσμού και εικαστικής αναβάθμισης του σχολείου τέθηκαν εξαρχής ως προτεραιότητα για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. “Από  την πρώτη στιγμή που έγιναν οι εκλογές για τον νέο σύλλογο γονέων είχα πει στον εαυτό μου πως θα φτιάξουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και θα αλλάξουμε την όψη του σχολείου μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικάδηλώνει στο Infokids.gr, o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αχιλλέας Μοίρας.

Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα στις εσωτερικές σκάλες του σχολείου με μηνύματα για την βία, το bullying αλλά και την συμπεριφορά μέσα στο στο σχολικό περιβάλλον. Έπειτα κάναμε μια αναβάθμιση στον υπολογιστή των καθηγητών. Το καλοκαίρι δυστυχώς λόγω της κατάστασης δεν μπορέσαμε να φωτογραφήσουμε τα παιδιά της ΣΤ Δημοτικού, ωστόσο τους δώσαμε 2 πολύ ωραία δώρα μια κούπα με ένα πολύ ωραίο μήνυμα και ένα γούρι για καλή σταδιοδρομία στο γυμνάσιο.

Το χρώμα κυριαρχεί παντού στο σχολείο

Η πιο ωραία δράση όμως έγινε τον Αύγουστο. Μια ιδέα που είχαμε ήταν να πραγματοποιήσουμε δύο τοιχογραφίες στους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου. Η πρώτη ήταν με τα παιδιά του κόσμου που είναι μια αγκαλιά μαζί καθώς είναι και στην ύλη του δημοτικού και η δεύτερη είχε να κάνει με τα ζώα της ζούγκλας με ωραία χρώματα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και την φοιτήτρια την Αγάπη που μας βοήθησε με τις υπέροχες αυτές τοιχογραφίες” τονίζει στο Infokids.gr o κ. Μοίρας.

Το Σάββατο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε το βάψιμο των κάγκελων του σχολείου και όπως μας είπε ο κ. Μοίρας ” Οι επόμενες δράσεις μας είναι να γίνουν εξωτερικά τοιχογραφίες σε όλο το σχολείο και να φυτέψουμε καλλωπιστικά φυτά έτσι ώστε να αλλάξει όψη όλο το σχολείο και να μείνει και για τις επόμενες γενιές.”

Ένας δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μπορεί να κάνει θαύματα στο σχολείο

Μέσα στο Δ.Σ. έχουμε και 2 εκπαιδευτικούς μια νηπιαγωγό και μια εικαστικό που με την πολύτιμη βοήθεια τους και τις συμβουλές τους έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουμε άψογη συνεργασία” τονίζει ο κ. Μοίρας.

“Σαν πρόεδρος του Δ.Σ.  μέσα στο μυαλό μου είχα εξαρχής σκεφτεί να αλλάξουμε όψη στο σχολείο και να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Από την εμπειρία μου σαν οδηγός σχολικού σε Αθήνα και Ιωάννινα αλλά και σαν ηχολήπτης που έχω σπουδάσει προσπαθώ μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. να αφήσουμε έργο και στις επόμενες γενιές. Παρόλο που τώρα πια εργάζομαι στον τομέα των φαρμάκων έχω άπειρο χρόνο και μεράκι για να πραγματοποιήσουμε όλες τις δράσεις μας. Αξίζει να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα πιο όμορφο σχολείο και να είμαστε πάντα εκεί γι αυτά ώστε να τα κάνουμε χαρούμενα” δηλώνει με περηφάνια στο Infokids.gr αναφερόμενος στα μικρά “θαύματα” που έχουν γίνει στο σχολείο επί προεδρίας του.

για ένα σχολείο που θα κάνει χαρούμενα τα παιδιά

Το παράδειγμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αυτού του σχολείου αποδεικνύει ότι αν οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε σχολεία που θα ξεχωρίζουν όχι μόνο για το εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και για την συνολική τους εικόνα δεν θα πρέπει να επαναπαύονται στα κονδύλια που εξασφαλίζει ο εκάστοτε Δήμος και να περιμένουν πότε οι αρμόδιοι θα φτιάξουν όλα όσα χρειάζεται το σχολείο αλλά αντιθέτως θα πρέπει να γίνουν ενεργά μέλη της σχολικής κοινότητας και να αναλάβουν αρμοδιότητες στο Σύλλογο Γονέων. Αδράξτε την ευκαιρία να γίνετε μέρος της αλλαγής που θέλετε να δείτε στον μικρόκοσμο της εκπαίδευσης και το χαμόγελο των μαθητών για όλα όσα θα καταφέρετε θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας!

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: “Έφυγε” από κορωνοϊό 38χρονη – Ήταν διασωληνωμένη – Της πήραν με καισαρική το μωρό

“Οργανούληδες”: H κ. Σακελλαροπούλου παρακολούθησε με μαθητές το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη δωρεά οργάνων

Edupass.gov.gr: 6 απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των γονιών για τη νέα πλατφόρμα δήλωσης self test

 

Ροή Ειδήσεων