Οδηγός σχολικού χτύπησε βίαια ΑμεΑ μπροστά σε μαθητές

Οδηγός σχολικού χτύπησε βίαια ΑμεΑ μπροστά σε μαθητές

Οδηγός σχολικού χτύπησε βίαια ΑμεΑ μπροστά σε μαθητές

Μπροστά σε μικρούς μαθητές χτύπησε με μεγάλη βιαιότητα τον 30χρονο ΑμεΑ ο οδηγός του σχολικού. Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως σχετικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού του 30χρονου άνδρα με ειδικές ανάγκες, έξω από σχολικό συγκρότημα, στο χωριό Άδελε του Ρεθύμνου, την περασμένη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Tο τραυματικό γεγονός έχει αποτυπωθεί και στις ψυχές των μικρών παιδιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου, όπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φώναζαν και έκλαιγαν από φόβο γι’ αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά στα αθώα μάτια τους

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, στην περιοχή του Άδελε στο Ρέθυμνο, όχημα που οδηγούσε άτομο με αναπηρία, προσέκρουσε ελαφρά κάνοντας όπισθεν, σε σχολικό λεωφορείο.

Το περιστατικό έγινε έξω από σχολική μονάδα της περιοχής, όταν το θύμα είχε πάει στο σχολείο προκειμένου να πάρει την ανιψιά του.

Εκεί ήταν σταθμευμένο και το μισθωμένο λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές. Κάνοντας όπισθεν το όχημα που οδηγούσε το άτομο με αναπηρία, ακούμπησε στην ουσία, όπως αναφέρει το θύμα, το λεωφορείο.

Απαράδεκτες συμπεριφορές παρευρισκομένων

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού, ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου, ο οποίος φαίνεται πως προπονείται σε πολεμικές τέχνες, χτυπούσε με μίσος τον αβοήθητο 30χρονο, μπροστά στα μάτια παρευρισκομένων, οι οποίοι δεν προσπάθησαν καν να τον συγκρατήσουν. Πιο συγκεκριμένα, αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν στο neakriti.gr ότι, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, οι συνοδοί των λεωφορείων «κάθονταν στην άκρη, χαχάνιζαν, κάπνιζαν και κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα».

Ολόκληρο αυτό το τραυματικό γεγονός έχει αποτυπωθεί και στις ψυχές των μικρών παιδιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο του σχολείου, όπου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, φώναζαν και έκλαιγαν από φόβο, γι’ αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά στα αθώα μάτια τους. Μάλιστα, μητέρα παιδιού που ήταν μάρτυρας στο περιστατικό δήλωσε πως ο γιος της από εκείνη τη μέρα φοβάται να πηγαίνει στο σχολείο, και κοιτάζει συνεχώς την πύλη, από τρόμο μήπως αντικρίσει κάτι παρόμοιο.

Τι λένε οι συγγενείς

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω οδηγός λεωφορείου καταφέρεται με επιθετικό τρόπο απέναντι σε κάποιον. Ο αδελφός του θύματος, Αδαμάντιος Γερογιαννάκης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «τα παιδάκια μάς λένε ότι αυτός βρίζει συνεχώς, και ξέρουμε ότι ο ίδιος οδηγός έχει κάνει το ίδιο περιστατικό με έναν ποδηλάτη».

Ο πατέρας του θύματος Μανόλης Γερογιαννάκης, προσπαθώντας να συγκρατήσει την εμφανή θλίψη του για την κατάσταση στην οποία υποβλήθηκε το παιδί του, δηλώνει ότι «έχω ένα παιδί πανέξυπνο, κοινωνικό, που έχει το αυτοκινητάκι του και πηγαινοέρχεται. Έκανε λίγο πίσω το αμάξι και ακούμπησε λίγο σε αυτό σημείο, και κατέβηκε από το λεωφορείο κι έκανε το παιδί μου και πήγε στο νοσοκομείο, αγνώριστο. Με τόση δύναμη μπουνιές, το παιδί είχε εγχειριστεί στο μάτι και τώρα έχει πάθει πάλι ζημιά. Δε θέλει να βγει από το σπίτι, να σηκωθεί από το κρεβάτι, είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και το σπίτι μας είναι σε πένθος μεγάλο».

Παράλληλα, γίνεται έκκληση προς κάθε αρμόδιο, ώστε να ληφθούν κατάλληλες λύσεις και να πραγματοποιηθούν ανάλογες κινήσεις, ώστε να γίνεται πλήρης αξιολόγηση εκείνων που ορίζονται ως οδηγοί σχολικών λεωφορείων, καθώς, όπως τονίζουν, είναι απαράδεκτο και τρομακτικό να λαμβάνουν χώρα τέτοια περιστατικά μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών, που μπορούν να τα στιγματίσουν για πάντα.

Καταδικάζει το ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου

Δεδομένου ότι το μισθωμένο αυτό λεωφορείο ανήκει στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, επικοινωνήσαμε μαζί τους σχετικά με το συμβάν, και ο πρόεδρος, Γιάννης Καψανάκης, δήλωσε τα εξής: «Η Διοίκηση της “ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου Α.Ε.” καταδικάζει απερίφραστα κάθε περιστατικό βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη, την απόφαση της οποίας αναμένουμε».

Διαβάστε επίσης

Μαθητές της Δ’ δημοτικού πιάστηκαν στα χέρια – Μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κατέληξε ο 17χρονος που βρίσκονταν σε κώμα 10 μήνες

Ροή Ειδήσεων