Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μιλούν στο Infokids.gr: “Ο θάνατος του γιου μας να ενώσει τους φιλάθλους”

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μιλούν στο Infokids.gr: "Ο θάνατος του γιου μας να ενώσει τους φιλάθλους"

Οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη μιλούν στο Infokids.gr: “Ο θάνατος του γιου μας να ενώσει τους φιλάθλους”

της Κλέλιας Κλούντζου

 

Συγκλονίζoυν οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη. Μέσα στην οδύνη τους, προσπαθούν να σταθούν όρθιοι και στέλνουν μήνυμα αγάπης και ενότητας.

Ο Αριστείδης Καμπανός και η Μελίνα Κακουλίδου μιλούν στο Infokids.gr:

«Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ»

«Το ατυχές γεγονός της θυσίας, του θανάτου του γιου μας, να αποτελέσει ένα γεγονός ένωσης φιλάθλων και ανθρώπων. Όχι πλέον κοινωνικός διαχωρισμός, όχι πλέον φυλετικός διαχωρισμός. Αυτοί που αξίζουν να τιμωρηθούν. Δεν το λέω ως μία εκδικητική πράξη γι’αυτό που έγινε στο γιο μας, αλλά για να γίνει μία κάθαρση γι’ αυτή την Ελλάδα» λέει ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη.

«ΉΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ»

Συντετριμμένη η μητέρα του περιγράφει την τελευταία επικοινωνία που είχε με το γιο της λίγες ώρες πριν τη δολοφονία.

«Κατά τις 7 η ώρα το απόγευμα ο Άλκης μου τηλεφώνησε. Ήθελε να μου πει ότι τελείωσε το διάβασμά του, γιατί την επόμενη μέρα έδινε μάθημα στη σχολή του. Μου είπε ότι θα καθίσει λίγο να ξεκουραστεί και μετά θα έβγαινε μία βόλτα για να φάει. Ήταν η μοιραία βόλτα… Όταν μου το είπαν, ήταν αδιανόητο να πιστέψω ότι είχε συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί μου, γιατί ήξερα ότι ο Άλκης την επόμενη μέρα είχε εξεταστική» περιγράφει η μητέρα του.

«Ο ΑΛΚΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ»

Οι γονείς του περιγράφουν τον Άλκη ως ένα χαμογελαστό παιδί που πάντα έδινε αγάπη. Ήταν με τους αδύναμους. Από μικρός σεβόταν και βοηθούσε τους φίλους του.

 

«Μέσα μου μιλάει ο Άλκης αυτή τη στιγμή. Ο σεβασμός που είχε για τους συνανθρώπους του με συγκλόνιζε. Μπαμπά να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου μου έλεγε. Γιατί κι εγώ ως στρατιωτικός καμιά φορά, είχα στιγμές έκρηξης απέναντι σε κάποια ζητήματα και ο Άλκης μου έλεγε μπαμπά να σέβεσαι τους συνανθρώπους σου. Κοιτούσε να είναι πάντα μαζί με τους αδυνάμους. Δηλαδή, έκανε παρέα με παιδιά, τα οποία δύσκολα μπορούσαν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο που λέγεται ομάδα, φιλία. Αυτός είναι ο Άλκης είναι πολύ λίγα αυτά που μπορώ να πω χωρίς να συγκινηθώ παραπάνω.»

«ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ»

«Εμείς ότι ήταν να πάθουμε το πάθαμε, χάσαμε το γιο μας. Το ότι κάποια κακοποιά στοιχεία ειναι ακόμη έξω πρέπει να απασχολήσει να κινητοποιήσει τους γονείς, τις υπόλοιπες οικογένειες. Απέναντι από το σημειο που στεκόταν ο Άλκης υπάρχει κάποιο σχολικό συγκρότημα, αμέσως σκέφτηκα την ασφάλεια των παιδιών. Είναι αδιανόητο. Έγινε μία εκτέλεση δίπλα σε σχολείο», λέει η κα Κακουλίδου.

«ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ»

«Δεν στέλνουμε μήνυμα μίσους. Είναι από την Αλβανία, από τη Βουλγαρία; Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Είναι ο Α, ο Β αυτός που το έκανε. Αν θέλουμε μία κάθαρση στην κοινωνία να μην ξανασυμβεί σε κάποιο άλλο ελληνικό σπίτι.

Ελπίζω η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της η δικαιοσυνη να κάνει τη δουλειά της, έχουνε ταχθεί για την πατρίδα μας να την κάνουν».

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΠΑΔΟΣ, ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΡΗ»

«Φυσικά ήταν «Άρης», αλλά δεν ήταν σε συλλόγους, σωματεία και τέτοια. Αγαπούσε την ομάδα του. Αλλά ήμαρτον… όταν αγαπάς μία ομάδα δε σημαίνει ότι είσαι εχθρός με μία άλλη ομάδα. Για να γίνει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ή ένας αγώνας μπάσκετ θέλει δύο ομάδες. Κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει. Κάποιοι στεναχωριούνται, κάποιοι χαίρονται. Ο χαμός του Άλκη μας να είναι ο τελευταίος. Να είναι αυτός που θα βάλει τέλος στην οπαδική βία.»

 

Διαβάστε ακόμα:

«Tο παιδί μου θα φοράει ό,τι θέλει στο σχολείο και παντού»: Η άποψη μιας μαμάς που αξίζει να ακουστεί

Η Αποστολία νόσησε έγκυος, έλαβε μονοκλωνικά και μιλά στο Infokids αγκαλιά με την νεογέννητη κορούλα της

Σχ.χρ.2022 -23:Τι ισχύει για την επαναφοίτηση μαθητών στο Νηπιαγωγείο – Η προθεσμία εγγραφών