Οι καλύτερες κρέμες νυκτός της αγοράς – Γιατί να αλλάζουμε ενυδατική πρωί και βράδυ;

Οι καλύτερες κρέμες νυκτός της αγοράς – Γιατί να αλλάζουμε ενυδατική πρωί και βράδυ;

Η εφαρμογή μιας καλής κρέμα νυκτός είναι το σημαντικότερο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς πριν πέσετε για ύπνο. Αλλά έχετε αναρωτηθεί γιατί είναι σημαντικό να αλλάζετε την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ;

Η αλήθεια είναι ότι το δέρμα μας συμπεριφέρεται αρκετά διαφορετικά ενώ κοιμόμαστε σε σύγκριση με την ημέρα, και έτσι η περιποίησή του θα πρέπει να αλλάζει αναλόγως.

Από πού να ξεκινήσετε; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καλύτερη κρέμα νύχτας για τον τύπο του δέρματός σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, καθώς και τις καλύτερες προτάσεις αγοράς.

Πώς αλλάζει το δέρμα μας τη νύχτα;
«Ορισμένες φυσιολογικές αλλαγές συμβαίνουν στο δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας», λέει η δερματολόγος Dr Justine Kluk. «Ο ρυθμός ροής του αίματος έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζεται από τον κιρκαδικό ρυθμό, ο οποίος αυξάνεται αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Τα υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης τη νύχτα σχετίζονται με την ανάπτυξη των μαλλιών, την καταστολή της υπεριώδους (UV) βλάβης στα κύτταρα του δέρματος και την καλύτερη επούλωση των πληγών. Στην πραγματικότητα, η ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος με βλάβες στο DNA από τον ήλιο φαίνεται να κορυφώνεται τη νύχτα. Η διαπερατότητα του δέρματος είναι υψηλότερη το βράδυ από ό,τι το πρωί, οδηγώντας σε αυξημένη απώλεια υγρασίας».

 

 

Ροή Ειδήσεων