Οι παιδικές χαρές της χώρας ανανεώνονται – Πότε ανοίγουν, όμως;

Οι παιδικές χαρές της χώρας ανανεώνονται – Πότε ανοίγουν, όμως;

Τα πάρκα άνοιξαν, τα σχολεία άνοιξαν και απομένουν τώρα οι παιδικές χαρές για να επιστρέψει η ζωή των παιδιών σε μια σχετικά πιο κανονική κατάσταση. Των παιδιών που, αφού προσαρμόστηκαν απόλυτα στα αυστηρά μέτρα της καραντίνας τους δύο πρώτους μήνες της άνοιξης, πλέον δεν «κρατιούνται» άλλο μέσα και κατακλύζουν κάθε απόγευμα τις πλατείες και τους δρόμους με τα ποδήλατά τους, απολαμβάνοντας επιτέλους μια κάποια ελευθερία!

Πότε ανοίγουν οι παιδικές χαρές;

Ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν οι παιδικές χαρές να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, μαζί με τις σχολεία, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, καθώς πολλοί Δήμοι δεν ήταν ακόμα έτοιμοι από άποψη απολυμάνσεων και μέτρων ασφαλείας. Πλέον, το υπουργείο Εσωτερικών ορίζει ότι είναι στην ευχέρεια των δήμων η επαναλειτουργία για τις παιδικές χαρές, αρκεί να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας που έχουν οριστεί και ισχύουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική εγκύκλιο του το ΥΠΕΣ στο το πνεύμα των διατάξεων της από 1η.05.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID – 19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α’ 104) και τις ρυθμίσεις της κοινής απόφασης αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.28237/05-052020 «Παράταση ισχύος της υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.20021/21-03-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης η επαναλειτουργία των εν θέματι παιδικών χαρών προϋποθέτει την πλήρωση όλων των απαιτήσεων ασφαλείας, όπως αυτές περιγράφονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση, τη λειτουργία και την πιστοποίησή τους, και εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του οικείου Ο.Τ.Α. και σε απόλυτη συνάρτηση αφενός των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν ανά περιοχή αφετέρου της πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας που έχουν ορισθεί και ισχύουν.

Ανανεωμένες παιδικές χαρές σε όλη τη χώρα

Όταν, πάντως, θα έρθει αυτή η ώρα της επιστροφής των παιδιών στα αγαπημένα τους στέκια, πολλά από αυτά θα έχουν την χαρά να αντικρύσουν ολοκαίνουργια παιχνίδια σε πολύ πιο ασφαλείς χώρους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά ανακατασκευάζει αυτές τις μέρες 8 παιδικές χαρές, ξεκινώντας από την οδό Κλεμανσώ και Καστέλλα:

Ανακατασκευή και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού με όργανα και παιχνίδια λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στις παιδικές χαρές της Ενότητας Ταύρου (δύο στην οδό Αθηνάς, στην οδό Αγίας Σοφίας και στην παιδική χαρά στην πλατεία του Ι.Ν. Εσταυρωμένου):

Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα 7 νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές θα υποδεχθούν τα παιδιά στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Θεσσαλία, 22 νέες παιδικές χαρές σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων, σύγχρονες παιδικές χαρές ετοιμάζονται και στον Δήμο Πωγωνίου, ενώ οκτώ ανανεωμένες παιδικές αρχές θα χαρούν τα παιδιά στον Δήμο Αβδήρων.

Ροή Ειδήσεων