Οι θάνατοι των τριών παιδιών έκρυβαν ισάριθμες δολοφονίες και ο ένοχος έχει βρεθεί πέραν πάσης αμφιβολίας

«Δεν μπορώ να ζήσω πια στο σπίτι που πέθαναν τα κορίτσια»: Συγκλονίζει ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της Ρούλας

Οι θάνατοι των τριών παιδιών έκρυβαν ισάριθμες δολοφονίες και ο ένοχος έχει βρεθεί πέραν πάσης αμφιβολίας

Εν αναμονή νέων εξελίξεων από αστυνομικής και δικαστικής πλευράς είναι η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Για την πολύκροτη υπόθεση και τις εξελίξεις που πυροδότησε το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα μίλησε στην ΕΡΤ η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη και ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

«Έτσι έγινε θρίλερ η υπόθεση με τα 3 νεκρά παιδιά» – Νέες αναλύσεις από ιατροδικαστές και αστυνομικούς

«Υπερασπιστικά από την πλευρά της κατηγορουμένης σίγουρα θα αναδείξει αυτές τις διαφοροποιήσεις» σχολίασε ο κ. Γλύκας για το νέο πορίσμα. Αναφερόμενος στο αν θα υπάρξουν νέες διώξεις ο δικηγόρος έκανε την εκτίμηση ότι «δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να αποδοθούν ευθύνες σε έτερα πρόσωπα της οικογένειας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων ερωτηματικό παραμένει αν θα ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα στην αδελφή της κατηγορουμένης για ψευδή κατάθεση όσον αφορά την παροχή άλλοθι στην 33χρονη.

«Το αδίκημα της υπόθαλψης θα αξιολογηθεί κατά πόσο ταιριάζει στο συγγενικό πρόσωπο της κατηγορουμένης», πρόσθεσε ο κ. Γλύκας, διευκρινίζοντας ότι «για να καταλήξουμε σε ενοχή γι’ αυτά τα αδικήματα θα πρέπει αποδειχτεί είτε ότι έλεγε ψέματα είτε ότι προέβησαν στοιχεία τα οποία δηλώνουν το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Μεταξύ όμως συγγενών αυτό το αδίκημα δεν αποδίδεται».

To ξέσπασμα της μάνας των 3 παιδιών από την Πάτρα: "Θα έπεφτα από την ταράτσα"

Δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο

Μιλώντας η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη για το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα που «δείχνει» ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας επισήμανε ότι και τα δεύτερα πορίσματα από τους πραγματογνώμονες «έχουν δοθεί με βάση τα ευρήματα που είναι κοινα: και ο πρώτος ιατροδικαστής αλλά και οι δεύτεροι πραγματογνώμονες έχουν ακριβώς τα ίδια ευρήματα. Η ερμηνεία τους είναι διαφορετική».

Σύμφωνα με την κ. Σπανουδάκη η ηπατική ανεπάρκεια δεν είναι αιτία θανάτου. Διευκρίνισε επίσης ότι η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση έχει ορίσει ως επιστημονική σύμβουλο την Χαρά Σπηλιωπούλου, καθηγήτρια ιατροδικαστικής.

«Στην ιατροδικαστική όταν ακολουθούμε το πρωτόκολλο δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Εδώ έχουμε την αιτία θανάτου που είναι ασφυκτικός θάνατος και το είδος που είναι εγκληματική ενέργεια», πρόσθεσε η κ. Σπανουδάκη.

Σχολιάζοντας το γιατί τα πρώτα πορίσματα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας δεν έδειξαν ασφυκτικό θάνατο δήλωσε ότι θεωρεί πως ακολουθήθηκε σωστά το πρωτόκολλο.

Πάτρα: Οι 30 κρίσιμες μέρες του 2021 που ερευνώνται - Η άγνωστη λεπτομέρεια "κλειδί" της υπόθεσης

Θα μπουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο των υπόπτων;

Από την πλευρά του ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών αναφέρθηκε στο έργο της αστυνομίας σε μια τριπλή δολοφονία: «Τρια παιδάκια έχουν χάσει τη ζωή τους. Κατηγορουμένη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας είναι η κ. Ρούλα Πισπιρίγκου. Το αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος θα το κρίνουν ο εισαγγελέας και ο ανακριτής της υπόθεσης».

«Μεγάλο ερωτηματικό είναι αν στο κάδρο των ευθυνών μπουν και άλλα πρόσωπα» δήλωσε σχετικά με την υπόθεση η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Πάτρα, Αθανασία Σταμοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

O Aνδρέας με 19.225 πρώτος από τον τομέα Υγείας και η Σταυρούλα με 18.900 πρώτη στις Ανθρωπιστικές Σπουδές

Πανελλήνιες 2022: O Iρανός πρόσφυγας που “σάρωσε” στη Μυτιλήνη – Συγκέντρωσε 18.250 μόρια

Πανελλήνιες 2022: Ποια μαθήματα “κόστισαν” βαθμούς στους μαθητές – Πτώση των βάσεων δείχνουν τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2022: Η μαθήτρια από τη Ρόδο που… έσπασε τα κοντέρ της βαθμολογίας με 19.625 μόρια

Ροή Ειδήσεων