Oι Θεσσαλονικιές Νηπιαγωγοί που “λύνουν” απορίες γονέων μέσω ΤikTok μιλούν στο Ιnfokids!

Oι Θεσσαλονικιές Νηπιαγωγοί που “λύνουν” απορίες γονέων μέσω ΤikTok μιλούν στο Ιnfokids!

*της Κλέλιας Κλουντζού

Τι κάνω αν το παιδί μου το «παίζει » άρρωστο; Υπάρχει «κόλπο» να του μάθω να τρώει λαχανικά; Ο γιος μου «παίζει ξύλο» με τους συμμαθητές του. Πώς το αντιμετωπίζω; Είναι μόνο μερικά από τα εκατοντάδες χιλιάδες θέματα που καλούνται να αντιμετωπισουν καθημερινά οι γονείς.

@bbfactorybox Γράψε στα σχόλια απο ποια ηλικία ξεκίνησε να μιλάει το παιδί σου;! #greece #fy #fyp ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Οι αδελφές Μπαϊρα δίνουν απαντήσεις για όλα, με τα έξυπνα βιντεάκια τους στο TikTok !

Η 25χρονη Γεωργία και η 32χρονη αδελφή της Αναστασία, σπούδασαν το επάγγελμα του νηπιαγωγού. Τα τελευταία χρόνια έμειναν άνεργες, με την κατάσταση να χειροτερεύει εν μέσω πανδημίας.

Ήταν η στιγμή που εντοπίσαν τα προβλήματα που άφηνε στα παιδιά ο εγκλεισμός στο σπίτι. Τότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μικρή επιχείρηση με χειροποίητα προϊόντα που θα κάνουν την απασχόληση των παιδιών πιο δημιουργική, πιο εκπαιδευτική, αλλά κυρίως πιο διασκεδαστική, ενώ παράλληλα, ξεκινήσαν να δημιουργούν περιεχόμενο στο ΤikTok παρέχοντας συμβουλές για γονείς.

«Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΙΚ ΤΟΚ»

«Η ιδέα για τα βιντεάκια μας στο TikTok ήρθε από την στιγμή που ξεκίνησε να λειτουργεί το ΒΒ Factory ενεργά και να κερδίζει σιγά σιγά τον κόσμο. Αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσε να μας μάθουν οι γονείς για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους και να καταφέρουμε να χτίσουμε μια επικοινωνία μαζί τους λιγότερο απρόσωπη.

Η πλατφόρμα του TikTok μπήκε ραγδαία στα social media και κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο, ακριβώς γιατί ο καθένας μπορεί να εκφράζεται μέσω αυτής πιο αληθινά.

Αποφασίσαμε λοιπόν και εμείς, να δημιουργήσουμε ένα προφίλ που θα δίνουμε συμβουλές, θα λύνουμε απορίες και θα μαθαίνουμε νέα πράγματα και εμείς αλληλεπιδρώντας με γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στόχος μας είναι να θίγουμε θέματα που αφορούν στο σήμερα τους γονείς, αλλά και θέματα που είναι πιο «ευαίσθητα» για κάποιους ως προς την τοποθέτηση τους

«Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ»

«Ειδικά μετά την καραντίνα η τεχνολογία έχει γίνει τρόπος ζωής σε πολλούς ανθρώπους. Οι γονείς στράφηκαν προς τα εκεί, καθώς προσπαθούσαν να βρουν τρόπους είτε να απασχολήσουν δημιουργικά το παιδί τους, είτε να καταλάβουν τον λόγο που μπορεί να βγάζουν κάποιες επιθετικές συμπεριφορές.

Στα δικά μας βίντεο έπειτα από έρευνα και μελέτη αναλύουμε θέματα που αφορούν κάθε γνώση γύρω από την αναπτυξιακή ωρίμανση ενός παιδιού από την βρεφική του ηλικία μέχρι και τη νηπιακή.

Τα θέματα όμως που ενδιαφέρουν περισσότερο τους γονείς στις μέρες μας αφορούν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, τις γλωσσικές διαταραχές και τις συμπεριφορικές διακυμάνσεις που μπορεί να έχει ένα παιδί σε ένα νέο περιβάλλον είτε αυτό είναι το πάρκο είτε ο παιδικός σταθμός.»

«ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ VIRAL !»

@bbfactorybox Γράψε στα σχόλια αν το έχει κάνει το παιδί σου;! #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – BBFactoryBox

«Τα πιο viral βιντεάκια μας στο TikTok με τίτλους είναι: Σε ποια ηλικία πρέπει να μιλάνε τα παιδιά; Με 101.000 προβολές. Έδειξε το παιδί σου το «πουλί» του στον κόσμο; Με 222.000 προβολές. Πόσες γλώσσες μιλάει το παιδί σου; Με 542.000 προβολές»

@bbfactorybox Πόσες γλώσσες μιλάτε στο σπίτι;! #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – BBFactoryBox

 

«Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ BB FACTORY BOX!»

«Ο κόσμος του BB factory λειτουργεί με χειροποίητες εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλες σχεδιασμένες από εμάς και αφορούν τα παιδάκια ηλικίας 3 ετών και άνω. Θέλουμε να μεταφέρουμε τα υλικά που έχει ένα σχολείο στο σπίτι του κάθε παιδιού, ώστε να συνεχίσει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του και τις ώρες που παίζει.

Αντί να ασχοληθεί, δύο ώρες για παράδειγμα με τον υπολογιστή ή το τάμπλετ, υπάρχει η λύση να δημιουργήσει την δική του κατασκευή μόνος του ή με την βοήθεια του γονέα με υλικά καθημερινά, τα οποία προμηθεύουμε εμείς οι ίδιες. Κάθε δραστηριότητα που φτιάχνουμε προσπαθούμε να μοιάζει με παιχνίδι για το παιδί που θα ασχοληθεί με αυτή.

Μέσα όμως από το παιχνίδι το παιδί χωρίς να το καταλάβει ενισχύει συγκεκριμένες δεξιότητες, οι οποίες θα το κάνουν στο μέλλον πιο λειτουργικό σε πολλές περιστάσεις. Όταν το παιδί δεν αδρανεί, τότε είναι που αναπτύσσεται ουσιαστικά.

Στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είμαστε ενεργές ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει μια ποικιλία από δραστηριότητες, οι οποίες υπάρχουν και μεμονωμένα, αλλά υπάρχουν και σαν σετ (θεματικό).

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι δημιουργίες μας έχουν βασικό στόχο την δημιουργική απασχόληση του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων του.

Σε κάθε δραστηριότητα υπάρχουν οι οδηγίες της κάθε κατασκευής, αλλά και ένα φυλλάδιο, το οποίο αναφέρει τα οφέλη που θα έχει το παιδί, όταν θα πραγματοποιεί την εκάστοτε δραστηριότητα.

Σε κάθε τέτοιο φύλλο γράφουμε και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για κάθε μανούλα ή για τον καθένα που θα το αγοράσει, όπως ο χρόνος που θα χρειαστεί η κάθε κατασκευή για να πραγματοποιηθεί, το πόση ακαταστασία θα φέρει στον χώρο σας η δημιουργία της κάθε κατασκευής κ.α..

Σκοπός μας είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με όλα τα υλικά, ώστε να αναπτύξουν τις αισθήσεις τους, αλλά ταυτόχρονα να αναπτύξουν και τις δεξιότητές τους, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν αυτά τα υλικά και να καταλήξουν σε ένα όμορφο αποτέλεσμα(την ολοκλήρωση της κατασκευής).

Για παράδειγμα, έχουμε ένα θεματικό κουτί με δραστηριότητες για τα Ζώα του Δάσους, το οποίο καλύπτει και ενισχύει γνώσεις και δεξιότητες γύρω από αυτό το θέμα. Πέρα από τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες, έχουμε πολλά ακόμα προϊόντα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ιδέες για όμορφα δωράκια για τα παιδιά σας, ακόμα και ιδέες για δωράκια στους καλεσμένους σας σε παιδικό πάρτι!

Tέλος, να αναφέρουμε ότι πολλά από τα προϊόντα μας μπορούν να γίνουν προσωποποιημένα ακριβώς γιατί τα σχεδιάζουμε εμείς και μπορούμε να τα παραμετροποιήσουμε.

Όλα αυτά φυσικά μπορείτε να τα ανακαλύψετε στις σελίδες μας σε facebook (BB Factory) και instagram (bb_factory_box), tiktok (bbfactorybox)!

«ΒΟΗΘΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΣΙΣ»

Ένα από τα όνειρά μας όταν ξεκινήσαμε το BB Factory ήταν η ιδέα να καταφέρουμε να προσφέρουμε καθημερινά μέσα από τις παραγγελίες μας παιχνίδια και σε παιδιά που δεν μπορούν να τα αποκτήσουν τόσο εύκολα.

Τα Χριστούγεννα λοιπόν πραγματοποιήσαμε αυτό το όνειρο και από εδώ και στο εξής με κάθε παραγγελία που δεχόμαστε, το ίδιο προϊόν θα πηγαίνει και σε ένα από τα ανήλικα παιδιά που στεγάζονται στο Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Σπίτι Της ΑΡΣΙΣ» στην Θεσσαλονίκη.

Ήταν κάτι που θα το κάναμε αργότερα, επειδή όμως μας συνθλίβουν βαθιά τα γεγονότα που «βομβαρδίζουν» την κοινωνία και την εμπιστοσύνη μας καθημερινά αποφασίσαμε να το «τρέξουμε» και να το οργανώσουμε, ώστε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πολλοί μας είπαν ότι επιλέξαμε λάθος εποχή να το κάνουμε. Έχει εποχή η αγάπη;

Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους ανθρώπους αλλά κυρίως στα παιδιά, γιατί αυτά δεν φταίνε σε τίποτα και είναι τα μόνα για οποία δεν πρέπει να τα παρατάμε και να χάνουμε την ελπίδα μας.

Με αφορμή αυτό, ένα ακόμη όνειρο του BB Factory είναι να καταφέρουμε στο μέλλον να πραγματοποιούμε εκπαιδευτικά θεματικά εργαστήρια, τα οποία θα γίνονται είτε δια ζώσης είτε ηλεκτρονικά. Αυτό για εμάς θα ολοκληρώσει την ιδέα μας, γιατί θα καταφέρουμε να μοιραστούμε με τα παιδιά τις δημιουργίες μας και τις γνώσεις μας χτίζοντας όμορφες αναμνήσεις και εμπειρίες.

«Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ!»

Η σχέση που είχαμε με τα παιδιά και οι δύο ήταν ανιδιοτελής. Η καθημερινότητα με τα μικρά παιδιά μας θυμίζει εμάς τους μεγαλύτερους να γινόμαστε και εμείς πάλι παιδιά και να θυμόμαστε και πάλι την ουσία των πραγμάτων, καθώς η καθημερινότητα και το στρες μας κάνει να το ξεχνάμε.

Αυτό το συναίσθημα μας έκανε πιο ενεργές στο επάγγελμά μας και καταφέρναμε τα παιδιά να μας εμπιστεύονται και να περνάμε τον χρόνο μας δημιουργικά. Με τον κορονοϊό, όταν μείναμε άνεργες το μόνο που θέλαμε ήταν να βρούμε το συντομότερο δυνατό μια θέση σε κάποιο παιδικό σταθμό ή φυσικά να διοριστούμε.

Η πανδημία όμως, είχε άλλα σχέδια σχεδόν για τους περισσότερους. Από την στιγμή, που ήρθε η Αναστασία με την ιδέα της για το BB Factory βάλαμε όλη μας την αγάπη και την ενέργεια σε αυτό το κομμάτι.

Καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα και γι’ αυτό δεν μπορούμε να το εγκαταλείψουμε.

Είμαστε μαζί σε αυτό και διατηρούμε την επικοινωνία μας με τα παιδιά μέσα από τις δημιουργίες μας, αλλά και μέσω του Τικ Τοκ, αλληλοεπιδρώντας με τα άτομα που τα περιβάλλουν, δηλαδή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

 

Διαβάστε επίσης:

Τα παιχνίδια της μοίρας: Ο γιος του πυροσβέστη που έσωσε τον 11χρονο Ανδρέα στο Αίγιο το 1995 έσωσε την 6χρονη στην Τουρκία

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Τα σχολεία που θα είναι κλειστά την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου λόγω ισχυρού παγετού και χιονιού

Τα εγγόνια του Γιώργου Νταλάρα απολαμβάνουν το παιχνίδι τους στα χιόνια (φωτό)

Είδαμε τις φωτογραφίες από την πρωτότυπη βάπτιση του μικρού Οδυσσέα και εντυπωσιαστήκαμε!

Ροή Ειδήσεων