ΟΗΕ: Αυξήθηκαν δραματικά οι θάνατοι αμάχων το 2023 – τριπλασιάστηκαν τα παιδιά που σκοτώθηκαν

ΟΗΕ: Αυξήθηκαν δραματικά οι θάνατοι αμάχων το 2023 - τριπλασιάστηκαν τα παιδιά που σκοτώθηκαν

ΟΗΕ: Αυξήθηκαν δραματικά οι θάνατοι αμάχων το 2023 – τριπλασιάστηκαν τα παιδιά που σκοτώθηκαν

Δραματικά τα νούμερα για τη χρόνια που μας πέρασε.

Ο αριθμός των θανάτων αμάχων σε συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72% το 2023, ανακοίνωσε σήμερα ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ, δηλώνοντας ανήσυχος για τη μεγάλη αύξηση του ποσοστού των γυναικών και των παιδιών.

«Το 2023, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες μου δείχνουν ότι ο αριθμός των θανάτων των αμάχων σε ένοπλες συγκρούσεις αυξήθηκε κατά 72%. Είναι ανησυχητικό να βλέπει κανείς ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό των γυναικών που σκοτώθηκαν το 2023 διπλασιάστηκε και αυτό των παιδιών τριπλασιάστηκε συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά», δήλωσε ο Τουρκ στην έναρξη της 56ης συνόδου του Συμβουλίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε ότι η κατάσταση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επιδεινώνεται δραματικά, όπου ενώ υπάρχουν «αδιανόητος θάνατος και δεινά» στη Γάζα.

Ο Τουρκ δήλωσε ότι από τον Οκτώβριο έως τις 15 Ιουνίου, 528 Παλαιστίνιοι, 133 εξ αυτών παιδιά, σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ή εποίκους, σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργώντας «σοβαρές ανησυχίες για φόνους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Να στείλω το παιδί διακοπές στο χωριό με τους παππούδες ή… θα το κακομάθουν;

Κυψέλη: Άγνωστος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο ανήλικους – μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Τραγωδία σε τουριστικό φόντο: 7 γυναίκες έβαζαν όλη μέρα τα παιδιά τους να ζητιανεύουν στη Μύκονο

Σοβαρό ατύχημα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου – τι συνέβη;

Ροή Ειδήσεων