Όλα έτοιμα για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι – Στις 21 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης

Όλα έτοιμα για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι – Στις 21 Ιανουαρίου η τελετή έναρξης

Η αντίστροφη μέτρηση για το Πατρινό Καρναβάλι 2023 ξεκινά καθώς οι πρώτες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιανουαρίου, με τον τελάλη και το μουσικό άρμα που μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα στους δρόμους της πόλης

Στις 21 Ιανουαρίου η επίσημη τελετή έναρξης

Σε 12 ημέρες, δηλαδή το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας η επίσημη τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 17 Ιανουαρίου με τις παραδοσιακές περιοδείες του μουσικού άρματος και του τελάλη, που θα μεταφέρουν το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης στους δρόμους του κέντρου και των συνοικιών της πόλης.

Στην συνέχεια, το μεσημέρι της 21ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο δημαρχείο, ενώ το μεγάλο ραντεβού των καρναβαλιστών θα δοθεί το βράδυ με την επίσημη τελετή έναρξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου, «Καρναβάλι Πάτρας», έχει ετοιμάσει, όπως ανακοινώθηκε, «μια ξεχωριστή βραδιά με πολλά δρώμενα και εκπλήξεις, δίνοντας πρωταρχική και κεντρική θέση στην αναγέννηση, που θα είναι και το μήνυμα της μεγάλης αυτής γιορτής».

Ένα μέρος και βασικό δρώμενο της τελετής έναρξης αποτελεί, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ιδέα και υλοποίηση του χορογράφου, Σπύρου Κουβαρά, που προτάσσει την αναγέννηση ως κεντρική ιδέα της τελετής, δηλαδή μια αναγέννηση της φύσης και του πολιτισμού, μια ενεργο-ποίηση της ελπίδας, της φαντασίας και των αισθήσεων».

Μια από τις εκπλήξεις που θα δούμε, το μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου του διεθνούς χορογράφου Σπύρου Κουβαρά

Ειδικότερα, ο Σπύρος Κουβαράς αναμένεται, όπως ανακοινώθηκε, «να στήσει επί σκηνής ένα “φανταστικό κήπο”, δηλαδή από τον μικρότερο οργανισμό μέχρι τη μεγαλύτερη οροσειρά και από το απλό παιχνίδι των παιδιών μέχρι την κίνηση των γαλαξιών, αφού ό,τι κινείται, συμμετέχει στη ζωή».

Παράλληλα, ο χορογράφος και η ομάδα του αναμένεται να παρουσιάσουν, σύμφωνα με την κοινωφελή επιχείρηση, «ένα μικτό θέαμα κίνησης, εικόνας και ήχου, στο οποίο επίγειοι και εναέριοι χορευτές, πολυεπίπεδες βιντεοπροβολές και φωτιστικές αντανακλάσεις, θα αλληλοεπιδράσουν καλειδοσκοπικά, χτίζοντας προσθετικά ένα συλλογικό ταξίδι, μια αναγεννησιακή ελεγεία για το τώρα και το αύριο του κόσμου μας».

Διαβάστε επίσης:

“Spellbound”: Ένα εκπληκτικό animation που μαθαίνει στα παιδιά πως η ζήλεια είναι ένα… τέρας (βίντεο)

Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη φωτογραφία αγκαλιά με το μωράκι της μέσα από το μαιευτήριο

Κλειστά και την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Δυτικής Λέσβου