«Όλα κάποια στιγμή χάνονται»: Πώς συνδέεται η ανάρτηση της 35χρονης με το νεκρό μωρό στο Αίγιο

«Όλα κάποια στιγμή χάνονται»: Πώς συνδέεται η ανάρτηση της 35χρονης με το νεκρό μωρό στο Αίγιο

Συγκλονισμένη από εχθές παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Αιγίου τις εξελίξεις της υπόθεσης του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων σε συνοικία της περιοχής.

Η φερόμενη ως μητέρα του αρνείται ότι έχει γεννήσει και κατ’ επέκταση ότι είναι εκείνη που πέταξε το μωρό στον κάδο, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η γυναίκα νοσηλεύεται φρουρούμενη, ενώ σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια θανάτου του βρέφους.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές αναφέρουν ότι υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ που έκανε λόγο για νεκρό μωρό σε κάδο σκουπιδιών στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο Αίγιο.

Aπό την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε ότι το 34ων εβδομάδων βρέφος δεν έφερε κακώσεις αλλά υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι γεννήθηκε νεκρό, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί το επόμενο διάστημα από τα αποτελέσματα ιστολογικών εξετάσεων.

Η γυναίκα που εντόπισε το μωρό στα σκουπίδια μίλησε στο OPEN TV για το πώς η τραγωδία ήρθε στο φως. «Ήταν σε μια τσάντα από αυτές των καταστημάτων. Είναι, τι να σας πω τώρα… Με οδηγίες της Ασφάλειας Αιγίου έγινε ό,τι έγινε. Η στιγμή ήταν περίεργη για όλους μας. Και για εμένα και για τους εργαζομένους».

«Ήταν αποκρουστικό το θέαμα. Ήταν η Ασφάλεια παρούσα και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Αστυνομία για τα περαιτέρω», ανέφερε ο δήμαρχος Αιγίου, Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα γίνει εξέταση DNA ώστε να διαπιστωθεί αν η γυναίκα, που είναι ανύπαντρη, είναι η μητέρα του βρέφους. Επίσης, θα αποσαφηνιστεί αν το βρέφος γεννήθηκε νεκρό ή αν ήταν ζωντανό όταν -όπως εικάζεται- η γυναίκα που το γέννησε, το πέταξε στον κάδο.

Η ανάρτηση που προκαλεί ερωτηματικά

«Όλα κάποια στιγμή χάνονται…». Αυτή την ανάρτηση έκανε η 35χρονη στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook λίγες μέρες πριν το νεογέννητο βρέφος βρεθεί νεκρό.

Η ίδια μετά την αποκάλυψη νοσηλεύεται φρουρούμενη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια», όπου μετέβη με αιμορραγία την περασμένη Τετάρτη.

Η 35χρονη εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις στις ερωτήσεις των Αστυνομικών, οι οποίοι –πάντως- εμφανίζονται πεπεισμένοι πως είναι η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε στον κάδο απορριμμάτων στη συνοικία Νικολάου Πλαστήρα στο Αίγιο.

Η αποβολή και η απόκρυψη της εγκυμοσύνης

Η 35χρονη ισχυρίζεται ότι το βρέφος δεν έχει καμία σχέση με τη δική της περίπτωση, καθώς υποστηρίζει πως απέβαλλε, ενώ διένυε την 34η εβδομάδα κύησης. Σύμφωνα με το tempo24.news, η γυναίκα φέρεται να διατηρούσε σχέση με τον πατέρα του μωρού, ο οποίος, όμως, ήταν αρνητικός στην απόκτηση παιδιού.

Τέλος, οι Αρχές εικάζουν ότι η γυναίκα είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη της από τους γονείς της. Αν και πληροφορίες θέλουν την μητέρα της γυναίκα, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, να ήταν εκείνη που πέταξε το βρέφος στον κάδο απορριμμάτων.

 

Ροή Ειδήσεων