Όλα τα νεότερα για την υγεία της 4χρονης που νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Όλα τα νεότερα για την υγεία της 4χρονης που νοσηλεύεται με μυοκαρδίτιδα

Ενθαρρυντικά φαίνεται ότι είναι τα νέα για την υγεία του 4χρονου κοριτσιού, το οποίο διαγνώστηκε με μυοκαρδίτιδα και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Το κοριτσάκι ανταποκρίθηκε χθες, Τετάρτη, στην αγωγή την οποία λαμβάνει και υπήρξε βελτίωση στην κατάστασή του, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, να εκφράζεται μία συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι θα βγει σύντομα, υγιέστατο, από το νοσοκομείο.

«Το έχουμε βάλει στοίχημα να την δώσουμε πίσω στους γονείς της»

«Δεν έχει covid, αλλά για εμάς δεν έχει καμία σημασία» ανέφερε ο επικεφαλής στη ΜΕΘ της Παιδιατρικής κλινικής στο Ρίο.

Όπως ανέφερε στο newsbeast.gr, ο κ. Ηλιάδης, «γνωρίζαμε από νωρίς ότι φέτος θα υπήρχαν πολλές ιώσεις και λοιμώξεις. Υπάρχουν πολλά προβλήματα φέτος στα παιδιά».

Σημειώνεται ότι το παιδί εισήχθη την περασμένη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Πύργου, αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί διασωληνωμένο σε νοσοκομείο της Πάτρας. Η εγκεφαλίτιδα με την οποία διαγνώστηκε είναι λοιμώδης νόσος της εγκεφαλικής ουσίας και προκαλείται είτε από ιούς είτε από βακτήρια. Ο τύπος της εγκεφαλίτιδας εξαρτάται από τον οργανισμό που προκαλεί τη λοίμωξη.

«Είναι πολύ δύσκολο το περιστατικό και η κατάσταση του μικρού ασθενή είναι πολύ βαριά. Έχει και εγκεφαλίτιδα και περικαρδίτιδα το παιδάκι. Δίνουμε μεγάλη μάχη», συνέχισε.

«Χθες το βράδυ έγινε μια σκέψη να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργκικό κέντρο για να γίνει αυτό που λέμε “εξωτερική καρδιά”, τοποθέτηση ενός μηχανήματος δηλαδή που υποστηρίζει την κυκλοφορία της καρδιάς. Φαίνεται όμως πως η δική μας τιτάνια προσπάθεια απέδωσε καρπούς και την κρατήσαμε εδώ. Πολεμάμε να τη σώσουμε στη δική μας ΜΕΘ αλλά είμαστε σε σταθερή επικοινωνία με το Ωνάσειο», επεσήμανε.

«Το έχουμε βάλει στοίχημα να σώσουμε το παιδί και να το δώσουμε πίσω στους γονείς του», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση κοριτσάκι 4 ετών με μυοκαρδίτιδα

Αγωνία στην Πάτρα: 4χρονη διασωληνωμένη με εγκεφαλίτιδα

10 λόγοι που ο Άη Βασίλης θα μπορούσε να έχει αυτισμό: Ένα πολύ ωραίο μάθημα για την αποδοχή (εικόνα)

Ροή Ειδήσεων