ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί σε στάση εργασίας έως τις 14 Ιουνίου 2024 – τι θα γίνει με τις εξετάσεις;

ΟΛΜΕ

ΟΛΜΕ: Οι εκπαιδευτικοί σε στάση εργασίας έως τις 14 Ιουνίου 2024 – τι θα γίνει με τις εξετάσεις;

Τι απαντάει ο πρόεδρος ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος;

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ανακοίνωσε στάση εργασίας των εκπαιδευτικών έως τις 14 Ιουνίου 2024, δημιουργώντας ανησυχίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εργασίας και βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 03/06 έως και Παρασκευή 14/06/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).

Ο πρόεδρος ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τις στάσεις των καθηγητών εν μέσω εξετάσεων αλλά και τι θα γίνει με τις τελευταίες:

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις πανελλήνιες, καθώς οι στάσεις εργασίας αφορούν ένα πάρα πολύ μικρό συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων και επικεντρώνεται σε αποχή από συγκεκριμένο διοικητικό έργο. Ως εκ τούτου τα παιδιά να μην αγχώνονται, να διαβάσουν καλά και να πάνε καλά προετοιμασμένο. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσλειτουργία όσον αφορά τις πανελλήνιες. Δάσκαλοι και καθηγητές ουσιαστικά απέχουν από συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία, που έχει να κάνει με την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών που ζητείται από την υπηρεσία. Είναι ένα ζήτημα που δεν επηρεάζει καθόλου την εκπαιδευτική δοκιμασία», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Kidom: Νέες Dino Play & Learn δράσεις από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST (8-9/6)

Πνιγμός Νικόλα στην Κρήτη: Η συγκινητική κίνηση των κατοίκων

Γυμνάσια: Σήμερα η έναρξη των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων