ΟΛΜΕ: «Ποδαρικό» στο 2023 με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας – Τι ανακοίνωσαν οι καθηγητές

ΟΛΜΕ: «Ποδαρικό» στο 2023 με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας – Τι ανακοίνωσαν οι καθηγητές

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στις 19/12 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα της μονιμοποίησης των χιλιάδων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕαναφέρεται αναλυτικά στη συζήτηση αυτή.

Οι καθηγητές κήρυξαν 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας στις 13 Ιανουαρίου

Το αποτέλεσμα της μη συμφωνίας ήταν το ΔΣ της ΟΛΜΕ να ανακοινώσει ότι συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας στις 13/01 (11.00-14.00) με συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.00 και αντίστοιχα από τις ΕΛΜΕ της περιφέρειας στις ΔΔΕ της περιοχής τους.

Επίσης η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι στη συνάντηση:

– εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την μη πραγματοποίηση συνάντησης με το ΔΣ του ΙΕΠ από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο Γενικός Γραμματέας υποσχέθηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα.

– ζήτησε την επανεργοποίηση της επιτροπής υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και άλλων τρεχόντων ζητημάτων που λειτουργούσε μέχρι το 2017 και έλυνε άμεσα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι συνάδελφοι/ισσες μας. Ο Γ.Γ. είπε ότι θα συζητήσει το αίτημα και θεωρεί ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει μια τέτοια επιτροπή.

– ζήτησε να ενημερωθεί αν θα υπάρξουν από τη νέα χρονιά προσλήψεις αναπληρωτών γιατί αυτή τη στιγμή τρέχουν οι αιτήσεις για έκτακτες προσλήψεις μέσω του ΟΠΣΥΔ και οι συνάδελφοι θέλουν να γνωρίζουν για να αποφασίσουν ανάλογα. Ο κ. Κόπτσης είπε ότι θα υπάρξουν και νέες προσλήψεις αναπληρωτών και στη Γενική αλλά και στην Ειδική Αγωγή».

 

Διαβάστε επίσης:

Δασκαλάκης: Κατηγορεί την Πισπιρίγκου και για τις τρεις δολοφονίες… αλλά δεν ζητά διαζύγιο (video)

Παραμονές Πρωτοχρονιάς ακούμε αγαπημένες ιστορίες με φως από τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (28/12)

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες μαθητριών για παρενόχληση από καθηγητή τους