Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Δωρεά δύο στολών των επίσημων αποστολών της Κίνας

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Δωρεά δύο στολών των επίσημων αποστολών της Κίνας

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, επισκέφτηκαν χτες η Αντιπρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Chunlan και ο Υπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής Gao Zhidan.

Στόχος της επίσκεψης των Κινέζων αξιωματούχων ήταν η δωρεά, στο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, δύο στολών των επίσημων αποστολών της Κίνας, από ισάριθμους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα:

-Τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο
-Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα

Την Αντιπρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας και τον Υπουργό Αθλητισμού και Πρόεδρο της Κινεζικής Ολυμπιακής Επιτροπής υποδέχτηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης και η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας Μαρία Παπαϊωάννου.

Οι Κινέζοι επίσημοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας, όπου λειτουργεί Μόνιμη Έκθεση ως φόρος τιμής στους Έλληνες αθλητές, καθώς φιλοξενεί τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών.

Σχετικά με το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας

Φορέας λειτουργίας του Μουσείου είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Ολυμπιακού Μουσείου ήταν μια πρωτοβουλία της Lamda Development S.A.. Το Μουσείο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Στόχος του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας είναι να κοινωνήσει τις Αξίες του Ολυμπισμού, να αποδώσει Φόρο Τιμής στους φορείς και τους αθλητές, να εμπνεύσει, να αναδείξει τη συνέχεια της Ολυμπιακής Ιστορίας και τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας σε αυτήν. Όραμά του είναι μέσα από τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές του δράσεις να αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης και ανάδειξης της άρρηκτης σχέσης μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης:

Πατήσια: «Βοήθεια, δεν θέλω να πεθάνω» φώναζε ο 16χρονος που τον μαχαίρωσαν για να του πάρουν το κινητό (video)

Καμπανάκι παιδιάτρων για τις μικροβιακές λοιμώξεις και τον κίνδυνο σηψαιμίας – Τι να προσέξουν οι γονείς με άρρωστο παιδί

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες προϊόντων – Κίνδυνος βλάβης στην ανάπτυξη του εμβρύου και εμβρυοτοξικότητας

 

Ροή Ειδήσεων