Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!

Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής: Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!

Για το περιστατικό της πτώσης πόρτας σε δημοτικό της Κηφισιάς

Ευχόμαστε από καρδιάς περαστικά στον μαθητή από την Κηφισιά που νοσηλεύεται. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Ευχόμαστε περαστικά και στα άλλα δύο παιδιά που χτυπήθηκαν ελαφρύτερα από την πόρτα.

Δεν θα κουραστούμε να τα λέμε αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της!
Καθημερινά το πρωί αφήνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο για να πάμε στη δουλειά ώστε να μπορούμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Τα αφήνουμε ήρεμοι ότι θα βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους που τα νοιάζονται, με τους φίλους τους για να συνεχίσουν το μάθημα και το παιχνίδι από την προηγούμενη μέρα.

Τα αφήνουμε με την πεποίθηση ότι θα επιστρέψουν το μεσημέρι σώα και αβλαβή.
Γιατί υπουργείο και κυβέρνηση, οι δημοτικές αρχές, έχουν ευθύνη να κρατάνε τα σχολικά μας κτίρια ασφαλή. Να πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους, να συντηρούν τα κτίρια, να κάνουν παρεμβάσεις με βάση την παλαιότητα. Να διενεργούν αντισεισμικούς ελέγχους…

Η πραγματικότητα όμως δεν είναι αυτή…
Μαζί με το σημερινό περιστατικό στο σχολείο της Κηφισιάς είναι καθημερινά πια τα περιστατικά τραυματισμών ή και παρ ολίγον τραυματισμών μέσα στα σχολεία.
Καθημερινά μετράμε πτώσεις σοβάδων, πτώσεις πορτών, παραθύρων, τραυματισμούς από γυμνά καλώδια, κατεστραμμένα προαύλια, σκουριασμένα σίδερα, κάγκελα, μετράμε κινδύνους από ακατάλληλες αίθουσες, χτυπημένα από το σεισμό κτίρια.
Δεν πάει άλλο!
Παίζουν με τις ζωές των παιδιών μας!

Απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματα γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών για μέτρα που θα κρατάνε τα σχολικά κτίρια ασφαλή, από υπουργείο και κυβέρνηση εισπράττουμε «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».
Για ποιο σύγχρονο ψηφιακό σχολείο μας μιλάνε; Για εκείνο που πέφτει η ψευδοροφή και παίρνει μαζί και τον διαδραστικό πίνακα; Για εκείνο που καθημερινά τα παιδιά κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή και κάτι χειρότερο;

Απαιτούμε άμεσα γενναία κρατική χρηματοδότηση για τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων. Για να προχωρήσουν οι αντισεισμικοί έλεγχοι, οι έλεγχοι στατικής επάρκειας, να συντηρηθούν και να επισκευαστούν οι εστίες κινδύνου μέσα στα σχολικά κτίρια. Να ανεγερθούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, να αντικατασταθούν οι αίθουσες κοντέινερ που καθημερινά στοιβάζονται χιλιάδες παιδιά σε όλη την Αττική.