Όνειρα και εγκυμοσύνη: Τι βλέπουν συχνότερα στον ύπνο τους οι μέλλουσες μαμάδες και τι σημαίνει

Όνειρα και εγκυμοσύνη: Τι βλέπουν συχνότερα στον ύπνο τους οι μέλλουσες μαμάδες και τι σημαίνει

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι μία πολύ όμορφη περίοδος για μία γυναίκα. Οι περισσότερες γυναίκες αντιλαμβάνονται τις φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους, όμως δεν είναι πολλές εκείνες που γνωρίζουν και τις αλλαγές στην ψυχολογία τους. Ένα από τα περίεργα που μπορεί να βιώσουν οι γυναίκες κατά τη διάρκεια τις εγκυμοσύνης είναι τα όνειρα που βλέπουν.

Χάρη στην αύξηση των ορμονών που παράγονται στις εγκύους, οι μέλλουσες μητέρες συχνά διαπιστώνουν ότι οι αυξημένες αυτές ορμόνες επηρεάζουν τα συναισθήματα και το άγχος, αλλά και τον τρόπο που ο εγκέφαλός τους τα διαχειρίζεται. Κάτι τέτοιο, ενδέχεται να έχει ως επακόλουθο να βλέπουν όνειρα περισσότερο συχνά και ιδιαιτέρως ζωντανά.

Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη σε πολλές γυναίκες προκαλεί εφιάλτες και όνειρα με πολύ άγχος. Μπορεί να είναι πολύ έντονα, ενώ οι εγκυμονούσες που τα βλέπουν συχνά τα ανακαλούν στη μνήμη τους πιο εύκολα και περισσότερο ξεκάθαρα.
Τα όνειρα της εγκυμοσύνης σε αρκετές περιπτώσεις είναι εντυπωσιακά. Υπάρχουν, επιπλέον, βασικοί τύποι ονείρων που είναι αρκετά συχνοί σε μέλλουσες μαμάδες.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά και τι μπορεί να σημαίνουν

Αν δείτε ότι σας πέφτουν τα δόντια

Αν είστε έγκυος και δείτε ότι χάνετε τα δόντια σας ή τρέμουν μπορεί να είναι ένας συμβολισμός του συναισθήματος της απώλειας ελέγχου ή έλλειψης ελέγχου στη ζωή σας. Επίσης, μπορεί να υποδηλώνει το άγχος σας για την εγκυμοσύνη και τις αλλαγές που θα επιφέρει στη ζωή σας.

Όνειρα με διάσημους

Όνειρα με διάσημους, δόξα και ανδρεία είναι επίσης κοινά στην εγκυμοσύνη. Όταν δείτε ένα τέτοιο όνειρο, μπορεί να σημαίνει ότι σκέφτεστε και επεξεργάζεστε τη σημασία της μητρότητας. Οι celebrities συχνά αποτελούν πρότυπα για πολύ κόσμο και εσείς θα είστε ο σούπερ σταρ της ζωής του παιδιού σας από τη στιγμή που θα το φέρετε στον κόσμο

Αν ονειρευτείτε ότι γεννάτε μη ανθρώπινα όντα

Άλλο ένα κοινότυπο όνειρο στην εγκυμοσύνη. Ειδικότερα, εάν σε αυτά βλέπετε ότι γεννάτε ζώα ή εξωγήινους. Για πολλές γυναίκες στην πρώτη τους εγκυμοσύνη, το πιο συχνό όνειρο είναι ότι φρoντίζουν το «τριχωτό» μωρό τους.

Η ειδικός και μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου «Dreaming For Two», Χίλαρι Γκριλ, εξηγεί ότι το να γεννάς ένα ζωάκι είναι συνηθισμένο όνειρο. Κατά βάση σημαίνει ότι η γέννηση ζώου στο όνειρο είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος κάνει ένα είδους πρακτική για τη γέννηση του μωρού σας. Από μία άλλη σκοπιά, όσο εξελίσσεται η εγκυμοσύνη, τα ζώα στον ύπνο σας μπορεί να γίνονται μεγαλύτερα και μερικές φορές να αποκτούν ανθρώπινες ιδιότητες.

Άλλες μέλλουσες μητέρες βλέπουν στον ύπνο τους ότι γεννούν εξωγήινους. Οι μοναδικές εικόνες που μία μητέρα μπορεί να έχει με το μικρό της μέχρι να γεννηθεί είναι οι εικόνες από τα υπερηχογραφήματα.

Και οι περισσότερες από αυτές φαίνονται σαν να μεγαλώνει στην κοιλιά ένας εξωγήινος. Πιθανώς το υποσυνείδητο προσπαθεί να δώσει μία υποτιθέμενη εικόνα του πώς θα είναι η μορφή του μωρού, γεννηθεί.

Όνειρα με νερό

Ο Ίαν Γουάλας, ψυχολόγος από το Εδιμβούργο και συγγραφέας του βιβλίου « The Top 100 Dreams: The Dreams We All Have and What They Really Mean» εξηγεί ότι τα όνειρα με νερό που βλέπουν οι εγκυμονούσες – κυρίως το πρώτο τρίμηνο που ο αμνιακός σάκος αρχίζει να γεμίζει υγρό- είναι αρκετά συνηθισμένα και πάντα έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα.

Στο όνειρο, αν το νερό δεν είναι πολύ διάφανο και φαίνεται να είναι θολό ή βρόμικο, τότε σημαίνει, ότι δεν είστε σίγουρη πώς νιώθετε για τη νέα ζωή που φέρνετε στον κόσμο. Όταν βλέπετε κύματα και τσουνάμι, συμβολίζει τη συναισθηματική αλλαγή που θα επέλθει, όταν έρθει στον κόσμο το μωρό σας.

Ωστόσο, αν δείτε στον ύπνο σας ότι κολυμπάτε, σημαίνει ότι προσπαθείτε υποσυνείδητα να συνδεθείτε με το μωρό σας, το οποίο «κολυμπά» μέσα στην κοιλιά σας.

Αν βλέπετε ότι ξεχνάτε πού είναι το μωρό σας

Ένα άλλο κοινό όνειρο στις εγκύους είναι ότι ξεχνούν κάπου το μωρό τους, στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο. Έχετε κατά νου, ότι ακριβώς επειδή βλέπετε τέτοια όνειρα, δεν σημαίνει ότι κάτι τέτοιο προσπαθεί να προβλέψει το μέλλον.

Με άλλα λόγια, ακριβώς επειδή βλέπετε ότι ξεχνάτε κάπου το μωρό σας, δεν σημαίνει ότι θα σας συμβεί. Μπορεί να συμβολίζει τον φόβο του να γίνετε νέα μητέρα ή πράγματα που μπορεί να εγκαταλείψετε αφότου γεννηθεί το μωρό σας. Τα όνειρά σας μπορεί να σας βοηθήσουν να δουλέψετε άγχη και φόβους που μπορεί να αντιμετωπίζεται.

Αν βλέπετε ότι σας απατά ο σύντροφός σας

Όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, όμως δυστυχώς στην εγκυμοσύνη πολλές είναι εκείνες που δεν αισθάνονται ωραίες και ελκυστικές. Οι αλλαγές στο σώμα κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να είναι πολλές για να γίνουν διαχειρίσιμες και να εξοικειώνονται οι γυναίκες με αυτές.

Αν ονειρεύεστε, ότι ο αγαπημένος σας έχει άλλη σχέση, τότε μπορεί απλά το μυαλό σας να επεξεργάζεται φόβους που ενδέχεται να έχετε ότι ο σύντροφός σας βρίσκει ελκυστικές άλλες γυναίκες περισσότερο από εσάς. Αν δείτε στον ύπνο σας ότι σας απατά ο σύντροφός σας δεν σημαίνει ότι δεν σας είναι και πιστός. Είναι απλώς οι δικές σας ανασφάλειες που παίρνουν την μορφή ονείρου.

Αν ονειρευτείτε τους πρώην σας

Όταν ονειρευτείτε τους πρώην σας να επιστρέφουν στη ζωή σας, μπορεί μερικές φορές να σημαίνει ότι η αβεβαιότητα ή η αμφιβολία για τον καταιγιστικό τρόπο που η ζωή σας αλλάζει και που πρέπει σύντομα να αναλάβετε την ευθύνη για άλλη μία ανθρώπινη ζωή. Μπορεί να συμβολίζει, ακόμη, ότι τη δεδομένη στιγμή νιώθετε λίγο εγκλωβισμένη και σας λείπουν πράγματα που κάνατε στο παρελθόν, όταν ήσασταν ελεύθερη.

Η προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού μπορεί να σας «ρουφήξει» αρκετή σωματική, ψυχική και συναισθηματική ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Ίαν Γουάλας, τα όνειρα είναι μία αυτοπροσωπογραφία μας, του ποιοι είμαστε, τι χρειαζόμαστε και τι πιστεύουμε εκείνη τη στιγμή για τη ζωή μας. Ενώ τα όνειρα μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε καλά ή άσχημα, πιστεύεται ότι ένας από τους λόγους που ονειρευόμαστε είναι επειδή το υποσυνείδητό μας προσπαθεί να τακτοποιήσει πράγματα και να βρει λύσεις σε ζητήματα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

Πηγή: babygaga.com

Διαβάστε επίσης: 4 προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στην εγκυμοσύνη και πώς αντιμετωπίζονται

Ροή Ειδήσεων