Ονειρεύτηκα έναν “οδηγό παιδιού” από τη γέννησή του μέχρι την πρώτη μέρα στο σχολείο -και τώρα τον έχω!

Ονειρευτήκαμε έναν “οδηγό παιδιού” από τη γέννησή του μέχρι την πρώτη μέρα στο σχολείο -και τώρα τον έχουμε!

Ονειρεύτηκα έναν “οδηγό παιδιού” από τη γέννησή του μέχρι την πρώτη μέρα στο σχολείο -και τώρα τον έχω!

Θυμάμαι όταν έγινα για πρώτη φορά μαμά, να λέω και να ξαναλέω, ότι θα έπρεπε με κάποιον τρόπο η “φύση” να έχει φροντίσει, ώστε τα μωρά να “έρχονται” μαζί με “οδηγίες χρήσης”. Ήμουν μόλις 27, δεν είχα ξανακρατήσει μωρό στα χέρια μου και κάθε ημέρα της κόρης μου μού φαινόταν… βουνό! Είχα μια ατζέντα, στην οποία σημείωνα όσα προλάβαινα και θυμόμουν, μέσα στην παραζάλη από την έλλειψη ύπνου, ενώ για τις πιο “σοβαρές” απορίες καλούσα κάθε τόσο την παιδίατρο, με ενοχές, ότι την έχω τρελάνει.

Όσο για το διαδίκτυο, σίγουρα είχα καταφύγει κι εκεί ορισμένες φορές, ωστόσο ήταν εξαιρετικά εξαντλητικό να πρέπει κάθε τόσο να διασταυρώνω την εγκυρότητα της κάθε πληροφορίας. Εξάλλου, για τα πολύ πρώιμα στάδια δεν έβρισκα πάντα τις λεπτομέρειες που χρειαζόμουν, με αποτέλεσμα συχνά να νιώθω απελπιστικά μόνη.

Όταν το γονεϊκό ένστικτο συνάντησε την τεχνολογία…

Οι παλαιότερες μαμάδες θα πουν, ότι αρκεί το ένστικτο για να μεγαλώσει “καλά” ένα παιδί. Θα απαντήσω, ότι από αυτό το ένστικτο κινητοποιούμαστε όλοι οι νέοι γονείς για να το “ψάξουμε” ακόμα περισσότερο. Να αναζητήσουμε όχι μόνο ενθάρρυνση, αλλά και ιδέες, και απαντήσεις στα εκατομμύρια ερωτήματά μας! Από αυτό το ένστικτο δείχνει να δημιουργήθηκε και το Bebbo, η ολοκαίνουργια δωρεάν εφαρμογή της Unicef, η οποία στη δεύτερη κόρη μου αποδεικνύεται καθημερινά ο οδηγός που πάντα χρειαζόμουν.

Ο λόγος για ένα διαδραστικό και απίστευτα εύχρηστο εργαλείο, το οποίο έχω πλέον διαρκώς στο κινητό μου και που υπόσχεται να μου “λύσει τα χέρια” μέχρι η μικρή μου να κλείσει τα 6 της χρόνια. Γιατί δεν αποτελεί μόνο μία έγκυρη και οργανωμένη πηγή πληροφοριών, για να καταφεύγει μια μαμά από τη στιγμή που θα μείνει έγκυος, αλλά και μία έξυπνη ατζέντα! Εκεί μπορώ να αποθηκεύσω προσωπικές πληροφορίες, με τα στοιχεία του παιδιού, τον ρυθμό ανάπτυξής του, το πρόγραμμα του εμβολιασμού του, και ένα σωρό υπενθυμίσεις π.χ. για τα ραντεβού στον παιδίατρο, στον οφθαλμίατρο κ.ο.κ.

Παιδιά υγιή και χαρούμενα: Ό,τι ονειρεύεται κάθε γονιός!

Το Bebbo είναι μία εφαρμογή διαθέσιμη σε 13 χώρες στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Η Unicef έχει φροντίσει να επισφραγίσει την αξιοπιστία της, με έγκυρες πληροφορίες και άρθρα από ειδικούς, κυριολεκτικά για κάθε στάδιο της ανάπτυξης του παιδιού από την πρώτη στιγμή της γέννησής της. Το καλύτερο; Το περιεχόμενο των άρθρων είναι πάντα προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις ανάγκες του δικού μου παιδιού!

Στo Bebbo βρήκα ιδέες παιχνιδιού, το διάστημα αυτό που η μικρή δεν έχει σχολείο. Και μέσα από αυτό το παιχνίδι, μπορώ ακόμα και να ελέγξω την ανάπτυξη του παιδιού μου. Έχει αναλυτικά, επεξηγηματικά βίντεο, συμβουλές ψυχολογικής φύσης, αλλά και προτάσεις για τη φροντίδα της μαμάς και του μπαμπά.

Στην εφαρμογή μπορεί ο γονιός να καταχωρήσει όλα του τα παιδιά, το κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει έπειτα το δικό του “προφίλ”. Ενώ πρόσβαση σε αυτή μπορούν να έχουν και οι δύο γονείς, εφόσον “την κατεβάσουν”.

Δεν έχει καμία “κρυφή” χρέωση και δεν “πετάγονται” εκνευριστικές διαφημίσεις.

Με λίγα λόγια, η Unicef έκανε πραγματικότητα αυτό που τόσο εγώ, όσο και οι περισσότεροι νέοι γονείς ονειρευτήκαμε. Εύκολη και δωρεάν πρόσβαση σε πολύτιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη των παιδιών μας. Για την ψυχική και σωματική τους υγεία, αλλά και για την διασκέδασή τους! Αλλά και μία εύχρηστη ψηφιακή ατζέντα, για να μη μας ξεφεύγει τίποτα που να αφορά τα μικρά μας, μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Κατεβάστε και εσείς ΔΩΡΕΑΝ από εδώ.