“Όποιος πυροβολεί, να μπαίνει αμέσως φυλακή!”: Ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας ζητά δικαίωση

“Όποιος πυροβολεί, να μπαίνει αμέσως φυλακή!”: Ο πατέρας της 8χρονης Αλεξίας ζητά δικαίωση

Το δράμα συνεχίζεται για την οικογένεια Σαμαρτζή από τις Θεσπιές Βοιωτίας, η κόρη της οποίας χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας της άτυχης 8χρονης Αλεξίας, ξέσπασε ζητώντας αυστηρότερο νόμο που να καταδικάζει όσους πυροβολούν ασκόπως.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λουκάς Σαμαρτζής είπε ότι «πρέπει να παρέμβει το κράτος και να αλλάξει το νόμο και όποιος πυροβολεί να μπαίνει αμέσως φυλακή, για να μην το κάνει πάλι άνθρωπος».

Αναφερόμενος στον άνθρωπο, ο πυροβολισμός του οποίου παραλίγο να στερήσει τη ζωή του παιδιού του, πρόσθεσε: «Αμέσως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, χωρίς τίποτα» και συμπλήρωσε ότι αυτό «δεν είναι αμέλεια. Όταν παίρνει κάποιος πιστόλι, κάπου θα πάει η σφαίρα».

Μάλιστα, μιλώντας με σκληρά λόγια για τον υπεύθυνο της τραγωδίας, τόνισε πως «μας διέλυσε το σπίτι. Ο κάθε ανεγκέφαλος, παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει τα όνειρα ενός παιδιού».

Όσο για την υγεία του παιδιού σήμερα, ο πατέρας ανέφερε ότι είναι λίγο καλύτερα και πλέον η οικογένεια περιμένει να «τελειώσει τη θεραπεία για να πάμε σε κέντρο αποκατάστασης».