Οσμή σώματος και θηλασμός: Δεν σημαίνει έλλειψη υγιεινής

Οσμή σώματος και θηλασμός: Δεν σημαίνει έλλειψη υγιεινής

Δεν είναι λίγες οι μαμάδες, οι οποίες στεναχωριούνται για την έντονη μυρωδιά του σώματος τους μετά τον τοκετόΠριν σας πιάσει πανικός, να ξέρετε ότι δεν οφείλεται σε έλλειψη προσωπικής υγιεινής, αλλά είναι καθαρά θέμα βιολογίας.

Αυτή η ιδιαίτερα πικάντικη μυρωδιά μεταφέρει αρωματικούς δείκτες από το αμνιακό υγρό και τις φερομόνες, που πραγματικά βοηθούν το μωρό να «αναγνωρίσει» τη μαμά του, τόσο με τη σύνδεση όσο και με το θηλασμό.

Οι αδένες που παράγουν τον ιδρώτα βρίσκονται στις μασχάλες, στις θηλές και στις αρθρώσεις (και σε άλλα μέρη, όπως η βουβωνική χώρα). Τα βακτήρια από το δέρμα διαλύουν τα οξέα του ιδρώτα και έτσι παράγεται μια μυρωδιά.

Αυτή η μυρωδιά «καθοδηγεί» το μωρό στο στήθος και βοηθάει στη διαδικασία της προσκόλλησης, καθώς τα μωρά μπορούν να αναγνωρίσουν την μυρωδιά της μαμάς τους από το αμνιακό υγρό της μήτρας.

Μετά από αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και αρκετούς μήνες, η έντονη μυρωδιά του σώματος θα μειωθεί. Εάν αντιμετωπίζετε και νυχτερινές εφιδρώσεις μετά τον τοκετό, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο.

Αλλά, να είστε σίγουρες, δεν θα έχετε αυτήν την έντονη οσμή στο σώμα σας για πάντα. Εάν ωστόσο κάτι σας ανησυχεί επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Ροή Ειδήσεων