“Όταν ρωτήσεις Λυδία, πού είναι η μαμά, θα σου πω πως έγινε άγγελος να σε προσέχει απο τον ουρανό”

Και το όνομα αυτής... Λυδία: Βαφτίστηκε στην Αλόννησο η κόρη της Καρολάιν

“Όταν ρωτήσεις Λυδία, πού είναι η μαμά, θα σου πω πως έγινε άγγελος να σε προσέχει απο τον ουρανό”

Η 12 μηνών Λυδία βρίσκεται πλέον στην φιλόξενη ζεστή αγκαλιά των παππούδων της στην Αλόννησο και εκεί θα θα ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή σε ένα νέο περιβάλλον, στο σπίτι της οικογένειας, με τους γονείς της δολοφονημένης μητέρας της.

To μωρό της 20χρονης Καρολάιν που το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια και ασφυκτικά από τα χέρια του 32χρονου συζύγου της, είναι ένα ακόμη θύμα της τραγωδίας, καθώς βρέθηκε για αρκετή ώρα δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμά του.

Σε λίγα μόλις λεπτά η οικογένεια της γκρεμίστηκε και ο πολύτιμος δεσμός με την μητέρα της αποκόπηκε μια για πάντα. Το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής της από εδώ και πέρα είναι να μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που θα της χαρίσει απλόχερα τη συναισθηματική ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζεται για να διαχειριστεί όλα όσα έχουν συμβεί.

Η Αναπτυξιακή Ψυχολόγος (Παιδοψυχολόγος) και Λογοπαθολόγος, Χριστίνα Μπογιαντζή έγραψε ένα κείμενο σημείο αναφοράς για το πώς πρέπει να διαχειριστεί τόσο η οικογένεια όσο και ο περίγυρος του παιδιού τις ερωτήσεις που θα κάνει η μικρή όταν μεγαλώσει και θελήσει να μάθει περισσότερα για την τραγωδία που στιγμάτισε την οικογένειά της.

Η ανάρτηση της παιδοψυχολόγου

"Όταν ρωτήσεις Λυδία, πού είναι η μαμά, θα σου πω πως έγινε άγγελος να σε προσέχει απο τον ουρανό"

Όταν ρωτήσεις Λυδία…

Όταν ρωτήσεις πού είναι η μαμά σου, θα σου πω πως έγινε άγγελος να σε προσέχει απο τον ουρανό.

Όταν ρωτήσεις γιατί έφυγε θα σου πω πως μερικές φορές οι άνθρωποι πηγαίνουν νωρίς στον ουρανό για να μας προσέχουν καλύτερα γιατί εκεί τα βλεπουν όλα ενώ εδώ βλέπουν πολύ λιγοτερα.

Όταν ρωτήσεις για τον πατέρα σου, θα σου πω πως είναι ένας κακός άνθρωπος που το μόνο καλό που έκανε στη ζωή του ήταν να γεννηθείς εσύ.

Οταν ρωτήσεις Λυδία για την κακία του κόσμου θα σου πω πως υπάρχει και εσύ πια είσαι προστατευμένη απο αυτήν γιατι δεν μεγάλωσες μέσα της.

Οταν ρωτήσεις γιατί γεννήθηκες, θα σου πω επειδή είσαι φως μέσα σε τόσο σκοτάδι και γι αυτό έπρεπε να ζήσεις εσύ, να μείνεις φάρος για άλλους.

Οταν ρωτήσεις Λυδία αν γίνεσαι καλός απο κακός, θα σου πω πως καμιά φορά η κακία δεν έχει επιστροφή γιατί δεν έχει μεταμέλεια. Θα σου πω πως η αληθινή μεταμέλεια πηγαζει απο την ενσυναίσθηση και χωρίς ενσυναίσθηση είσαι ήδη νεκρος.

Οταν ρωτήσεις αν είσαι παιδί μίας πανέμορφης μάνας ή ενός δολοφόνου θα σου πω πως είσαι παιδί Του Θεού και πως πλέον Ο θεός Εχει τη μητέρα σου κοντά να σε κοιτάζουν μαζί απο ψηλά.

Οταν ρωτήσεις Λυδία αν πρέπει να συγχωρείς ή να είσαι θυμωμένη θα σου πω να μην ξεχνάς αλλά να συγχωρείς. Να κοιτάζεις πίσω σου και να χαίρεσαι που είσαι ζωντανη.

Οταν ρωτήσεις Λυδία για Το Θεό που σε Έφερε στη ζωή μεσα στα συντρίμια θα σου πω πως Εκείνος Ξέρει, θα ξέρεις πάντα τη διαφορά ανάμεσα στους νεκρούς που ζουν για πάντα και εκείνους που ζουν μα είναι ήδη νεκροί.

Αν ρωτήσεις Λυδία για την αγάπη θα σου ζητήσω να κλείσεις τα μάτια σου και να νιώσεις τη ζεστασιά απο το απάνεμο λιμάνι στην Αλόννησο που μεγάλωσες γιατί εκεί, ο πόνος έγινε δάσκαλος και η αγκαλιά αποτύπωμα στη φωτεινή σου ζωή.

Λυδία… ό,τι κι αν ρωτήσεις, θα σου πω πως σε ευχαριστώ που υπάρχεις και πάντα θα ξεκινάμε απο εκεί…

 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι “δικαιολογίες” του συζυγοκτόνου για τους λόγους που έβαλε την 11 μηνών Λυδία δίπλα στη νεκρή Κάρολαιν

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Η 11 μηνών Λυδία στην αγκαλιά του μπαμπά στο τελευταίο “αντίο” στη μαμά (φωτο)

Γλυκά Νερά: Το παρασκήνιο πίσω από τη φωτογραφία με τη γιαγιά που απομακρύνει το μωρό από το σπίτι