Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα: “Χάλκινη” στα 4Χ100 η 17χρονη κόρη των Πετρουλάκη/ Ίβιτς – 9 μετάλλια για τους αθλητές μας

Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα: “Χάλκινη” στα 4Χ100 η 17χρονη κόρη των Πετρουλάκη/ Ίβιτς – 9 μετάλλια για τους αθλητές μας

Εννέα (9) ακόμη μετάλλια προστέθηκαν για την Ελληνική αποστολή τη 2η μέρα των αγώνων της Παγκόσμια Γυμνασιάδας. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Άγγελου Μαντζουράνη στο άθλημα της δισκοβολίας την 1η μέρα των αγώνων οι μαθητές/μαθήτριες-αθλητές/αθλήτριες πέτυχαν τις παρακάτω διακρίσεις :

ΣΤΙΒΟΣ :3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

1. Ο  Δημήτρης Αντωνάτος του 2ου ΓΕΛ Αργοστολίου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με επίδοση 18,91 μ.

2.Η Ευγενία Σχίζα  του ΓΕΛ Νέας Αρτάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο μήκος  με άλμα στα 6,00 μ.

3. Τα κορίτσια της ομάδας 4Χ100 μ. με τις Σοφία Κωνσταντινίδου (Ιδ. Εκπαιδευτήρια Πλάτων), Άννα Μαρία Ίβιτς (Κολλέγιο Ψυχικού), Αναστασία Καρελά (6ο ΓΕΛ Πάτρας) και Μαρία Αντωνιάδη (ΓΕΛ Διδυμότειχου) , κατέκτησαν  το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 47.88.

“Χάλκινη” στα 4Χ100 η 17χρονη κόρη των Πετρουλάκη/ Ίβιτς

Η 17χρονη Άννα Μαρία Ίβιτς, είναι η μεγαλύτερη από τις τέσσερις κόρες της Ελένης Πετρουλάκη και του Ίλια Ίβιτς και ακολουθεί τα αθλητικά χνάρια του διάσημου μπαμπά της. Μπορεί εκείνος να διακρίθηκε στο ποδόσφαιρο αλλά η κατάξανθη κόρη του λατρεύει το στίβο και έχει ξεχωρίσει.

Η χθεσινή της εμφάνιση στην Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα ήταν εντυπωσιακή και μαζί με τις υπόλοιπες συναθλήτριες της κατέκτησε το χάλκινο στα 4Χ100.

Μάλιστα η μαμά Ελένη δημοσίευσε ένα τρυφερό post για την εκπληκτική εμφάνιση της 17χρονης κόρης της λίγο πριν φτάσει στον τελικό και πάρει τελικό το χάλκινο αναφέροντας ότι  «Είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΗ για σένα @annamariaivits Ναι το λέω δημόσια! Γιατί το αξίζεις.

Έφτασες στις 8 καλύτερες αθλήτριες του κόσμου και θα τρέξεις στον τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος! Ότι και εάν γίνει από εδώ και στο εξής δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα! Ε

ίναι μεγάλη η προσπάθεια και όποιος δεν έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει θυσίες, αγωνίες, κούραση αλλά και δικαίωση που έρχεται πάντα στο τέλος μετά από τεράστιο αγώνα! Ο αθλητισμός διαμορφώνει και τον χαρακτήρα με ήθος και αξίες και εσύ εκπροσώπησες άξια την Ελλάδα μας !#proudmom».

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : 6 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

1. Η Βασιλάκη Άρτεμις (1ο ΓΕΛ Αλικαρνασσού) ασημένιο μετάλλιο στα 400 μ. ελεύθερο με επίδοση 4.19.09

2.  Ο  Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης (16ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,) ασημένιο  μετάλλιο  στα  400μ. ελεύθερο με επίδοση 3.58.14

3. Ο Δημήτριος Τσαλιαγκός (BYRON COLLEGE Θεσσαλονίκης) ασημένιο μετάλλιο  στα  200 μ. πρόσθιο με επίδοση 2.17.24

4. Ο Μάριος Παναγιώτης Χρυσομάλλης (1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας) ασημένιο στα 100 μ. ελεύθερο με επίδοση 51.40

5. Ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4×100 ελεύθερο μαθητών με τους Γιώργο Φύκατα (Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης), Ορέστη Τσακτσίρα (5ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης),  Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη (16ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης,  Μάριο Παναγιώτη Χρυσομάλλη (1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας) με επίδοση 3.27.23.

6. Ασημένιο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο μαθητριών με τις Άννα Αυγούστα Βλάχου (Εκπαιδευτήρια Παπαχαραλάμπους Αθήνα), Δανάη Γκογκόση (2ο ΓΕΛ Καισαριανής), Καλλιόπη Ζαΐμη (1ο ΓΕΛ Ν.Ηρακλείου Αττικής) , Ολγα Στούρα(1ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης) με επίδοση 3.52.38.

Η Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα διεξάγεται στη πόλη Deauville της Γαλλίας και οι αγώνες του στίβου, κολύμβησης, ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας με 70 μαθητές/τριες-αθλητές/τριες και 21 συνοδούς-προπονητές ολοκληρώνονται το Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Διαβάστε επίσης:

Για το bullying που βίωνε ο 14χρονος Μάκης – «Τον κορόιδευαν για τα κιλά, οι καθηγητές ήξεραν» – Video σοκ από περιστατικά βίας στο σχολείο

“Πιθανότερο είναι να υπάρχει ανθρωποκτονία και στα 3 παιδιά”: Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης για τις εξελίξεις στην Πάτρα

Σε αυτή τη χώρα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες θα έχουν πρόσβαση σε μαθήματα μουσικής