Παγωτό τσιχλόφουσκα

Παγωτό τσιχλόφουσκα

Σήμερα θα φτιάξουμε μια πρωτότυπη γεύση παγωτού που θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα τα κάνει να ανυπομονούν να γευτούν το παγωτό τους! Η γεύση της τσιχλόφουσκας είναι μοναδική και αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Yλικά:

400 ml γάλα φρέσκο

25 γραμ. αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

3 κρόκους αυγών

100 γραμ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ραφιναρισμένη

25 γραμ. δεξτρόζη

70 γραμ. τσιχλόφουσκες

Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής

Eκτέλεση:

• Βάλτε το γάλα με το γάλα σε σκόνη σε ένα κατσαρολάκι σε φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε τις τσίχλες σε μικρά κομματάκια. Αναμίξτε πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν όσο είναι δυνατόν.

• Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μία αφράτη κρέμα. Ενσωματώστε και την δεξτρόζη.

• Περάστε το ζεστό γάλα από ένα σουρωτήρι, για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της τσίχλας και ρίξτε το στο μίγμα των κρόκων , αφήνοντάς το να ρέει σαν κλωστή και χτυπώντας το μίγμα με το σύρμα.

• Μεταφέρετε το μίγμα στο κατσαρολάκι και αναμειγνύοντας συνεχώς αφήστε το να φτάσει στους 85ο C. Κατεβάστε το από τη φωτιά και ρίξτε γρήγορα την θερμοκρασία του βάζοντάς το σε ένα σκεύος με κρύο νερό και παγάκια.

• Βάλτε την κρέμα σε ένα σκεύος με καπάκι και τοποθετήστε την στο ψυγείο στο πιο ψυχρό μέρος. Αφήστε την να ωριμάσει για 6 ώρες.

• Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Αναμείξτε την με την κρύα κρέμα. Χρωματίστε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.

• Βάλτε σε λειτουργία την παγωτομηχανή και μετά από μερικά λεπτά ρίξτε μέσα το μίγμα. Αφήστε το να δουλευτεί μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση.

• Μεταφέρετε το παγωτό στο σκεύος στο οποίο θα το φυλάξετε και σκεπάστε την επιφάνειά του με ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε το στον καταψύκτη και αφήστε το να σταθεί για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρετε.

 

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό μπανάνα με βανίλια

Παγωτό καρπούζι με καρύδα

Η 3αλφα προτείνει 4 λαχταριστές συνταγές με… γεύση ελληνικού καλοκαιριού!

Ροή Ειδήσεων