Παιχνιδιάρικα στιχάκια και χιουμοριστική εικονογράφηση: 2 νέα παιδικά βιβλία που θα εμπνεύσουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι!

Παιχνιδιάρικα στιχάκια και χιουμοριστική εικονογράφηση: 2 νέα παιδικά βιβλία που θα εμπνεύσουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι!

Παιχνιδιάρικα στιχάκια και χιουμοριστική εικονογράφηση: 2 νέα παιδικά βιβλία που θα εμπνεύσουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι!

Αν το παιδί σας είναι πάνω από 4, αυτά τα νέα βιβλία είναι η τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Καλοκαίρι και βιβλία: δύο λέξεις που φέρνουν στο μυαλό μας εικόνες απόλαυσης και περιπέτειας. Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να αφεθούμε στις σελίδες ενός βιβλίου και να ξεφύγουμε από τις οθόνες μας, πόσω μάλλον τα μικρά παιδιά που τώρα αναπτύσσουν τη φαντασία και τις δεξιότητές τους. Σήμερα, θα ανακαλύψουμε δύο νέες προτάσεις από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε μοναδικούς κόσμους, μέσα από ρίμες που θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και εικόνες γεμάτες χιούμορ και τρυφερότητα.

Πρώτο Βιβλίο: «Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο Φεγγάρι και άλλες ποιητικές ιστορίες»

Τα παιδικά βιβλία μπορούν να είναι πηγή απέραντης φαντασίας και ανακαλύψεων, και το “Ένα Καλαμάρι Επιθυμεί Να Πάει Στο Φεγγάρι” από τον συγγραφέα Γιώργο Τσακνιά και την εικονογράφο Ιφιγένεια Καμπέρη αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα. Σε αυτό το βιβλίο, τα θαλάσσια πλάσματα όπως αθερίνες, καβούρια και συναγρίδες, ταξιδεύουν, ανακαλύπτουν και ζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ενώ οι αναποδιές και τα αστείρευτα περιστατικά γίνονται πηγή γέλιου και ψυχαγωγίας.

Τα ποιητικά στιχάκια σε συνδυασμό με την ευφάνταστη εικονογράφηση δημιουργούν μια διασκεδαστική εμπειρία ανάγνωσης για τους μικρούς αναγνώστες. Το βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, είναι ιδανικό για παιδιά άνω των 5 ετών – ειδικά εκείνα που λατρεύουν τη θάλασσα, μιας και πρόκειται για ένα «ταξίδι» στην πλούσια και παραμυθένια φαντασία του θαλάσσιου κόσμου.

Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Δεύτερο Βιβλίο: «Υπάρχει Ένας Τίγρης Στο Τρένο»

Στο βιβλίο “Υπάρχει Ένας Τίγρης Στο Τρένο”, του συγγραφέα Mariesa Dulak και της εικονογράφου Rebecca Cobb, η φαντασία των παιδιών και οι απρόβλεπτοι κόσμοι της έρχονται αντιμέτωπα! Ένα παιδί επιβιβάζεται στο τρένο με τον απασχολημένο μπαμπά του, που δεν παρατηρεί τα χαρούμενα ζώα που επιβιβάζονται μαζί τους – ένας τίγρης, τρεις ιπποπόταμοι, κροκόδειλοι και πολλοί άλλοι! Η ιστορία ξεδιπλώνεται με τη διασκεδαστική απόδοση του Μάνου Μπονάνου και μια εικονογράφηση γεμάτη χιούμορ, που καταγράφει τον πανδαιμόνιο που επικρατεί στο βαγόνι.

Το βιβλίο αυτό δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική ανάγνωση αλλά και ένα σημαντικό μήνυμα για την παρατήρηση, το περιβάλλον αλλά και τη σχέση του γονιού με το παιδί. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 4 ετών και προσφέρει μια τρυφερή εισαγωγή στον κόσμο των ζώων και της οικογενειακής ζωής, με τον χαρακτηριστικό τρόπο των εκδόσεων Παπαδόπουλος.

Μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Τα βιβλία “Ένα Καλαμάρι Επιθυμεί Να Πάει Στο Φεγγάρι” και “Υπάρχει Ένας Τίγρης Στο Τρένο” χαρίζουν μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης και εικονογράφησης – μιας και η τελευταία είναι εξίσου σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα μεταφέρουν σημαντικά μηνύματα για τη φύση, τα ζώα, τη ζωή γενικότερα!

Ροή Ειδήσεων