«Παιδί & Κινηματογράφος»: Παιδιά Δημοτικού δημιοργούν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους

«Παιδί & Κινηματογράφος»: Παιδιά Δημοτικού δημιοργούν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους

Ολοκληρώνεται ο 6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός.

«Από τις ρίζες φυτρώνουν φτερά;» Με αυτή την ερώτηση – πρόκληση ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Παιδί & Κινηματογράφος», ο οποίος διοργανώθηκε με την υποστήριξη σημαντικών πολιτιστικών φορέων για έκτη χρονιά, προσκάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο προς τους εκπαιδευτικούς για την εκμάθηση του εργαλείου stop motion από τις εικαστικούς – εκπαιδευτικούς Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου.

Μέσα σε τρεις μήνες παιδιά και εκπαιδευτικοί εργάστηκαν ομαδικά αναζητώντας καλλιτέχνες των οποίων οι ρίζες τους απογείωσαν την καλλιτεχνική έκφρασή τους. Σκέφτηκαν σενάριο, σχεδίασαν εικόνες, πρόσθεσαν ήχους, φωτογράφισαν και «γύρισαν» τα πλάνα τους δίνοντάς τους ΚΙΝΗΣΗ.

Η λήξη του διαγωνισμού γιορτάζεται το Σάββατο 13 Απριλίου, 6:00 μ.μ. με την τελετή απονομής βραβείων και δώρων στις ομάδες που διακρίθηκαν. Συγκεκριμένα 9 βραβεία σεναρίου, εικόνας και σκηνοθεσίας θα απονεμηθούν σε ομάδες παιδιών από σχολεία, βιβλιοθήκες ή πολιτιστικά εργαστήρια ηλικίας 5-12 ετών. Τα δώρα είναι προσφορά από: Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, Centre Pompidou, εκδόσεις «Μέλισσα» και εκδόσεις της «Καθημερινής».

Τιμητικοί προσκεκλημένοι: α) η διάσημη εικαστικός Σάζια Σικάντερ – η ιστορία της «Τα φτερά της φαντασίας» ενέπνευσε τη θεματική του διαγωνισμού και β) ο Curtis Scott, υπεύθυνος εκδόσεων από το «Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης-ΜοΜΑ». Η παρουσίαση των βραβείων θα γίνει από το συγγραφέα και εκπαιδευτικό Βαγγέλη Ηλιόπουλο.

Η τελετή θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του «Ιδρύματος Β. & Ε. Γουλανδρή» Ερατοσθένους 13, 116 35 Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένια αυγά 2024: Οι καλύτερες επιλογές για το φετινό Πάσχα

Γιατί τα σοκολατένια αυγά του Πάσχα είναι πιο νόστιμα από την κανονική σοκολάτα;

Πώς φτιάχνονται τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά- Δείτε το βίντεο

Ροή Ειδήσεων