Παιδίατρος: “Προσοχή στα μικρά παιδιά – Νοσούν και διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον ιό”

Παιδίατρος: "Προσοχή στα μικρά παιδιά - Νοσούν και διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον ιό"

Παιδίατρος: “Προσοχή στα μικρά παιδιά – Νοσούν και διασπείρουν ανεξέλεγκτα τον ιό”

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό παιδιών που νοσούν προβληματίζουν την επιστημονική κοινότητα καθώς διανύουμε το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Με τον καιρό να ψυχραίνει όλο και περισσότερο και με την μετάλλαξη Δέλτα να επεκτείνεται σημαντικά, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

το τέταρτο κύμα πανδημίας ειναι εδω

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας επισημαίνουν πάντως ότι η τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων είναι διαφορετική από ό,τι το 2020, επειδή οι λοιμώξεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί δεν οδηγούν στις περισσότερες περιπτώσεις σε σοβαρές ασθένειες και τα ποσοστά νοσηλείας είναι χαμηλότερα.

Με ανάρτησή του ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης κρούει το καμπανάκι στους γονείς και εφιστά την προσοχή καθώς πολλά παιδιά – κυρίως ηλικίας παιδικού σταθμού και προσχολικής αγωγής – που δεν υπόκεινται σε self test να νοσούν από κορωνοϊό, να αντιμετωπίζονται τα συμπτώματά τους ως ίωση με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται η παρουσία τους σε δραστηριότητες και κοινωνικές επαφές επομένως να διασπείρουν τον ιό. 

Ο παιδίατρος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου

Υπάρχουν χιλιάδες περιστατικά Covid που περνούν αδιάγνωστα ως απλές ιώσεις και κρυολογήματα, και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες σε παιδικό σταθμό και προσχολικές, όπου συχνά ή δεν γίνονται τεστ ή γίνονται self test που αποδεικνύονται συχνά αναξιόπιστα, ανάλογα και την φάση στην οποία γίνονται – πρώτες μέρες κλπ.

Τα “ύποπτα” συμπτώματα

Δυστυχώς οι ηλικίες αυτές από την προσωπική μου εμπειρία και την βιβλιογραφία που υπάρχει δείχνουν να περνούν κόβιντ χωρίς τίποτα σε χαρακτηριστικά συμπτώματα, με την μόνη διαφοροποίηση ίσως σε σχέση με άλλες απλές ιώσεις στο ότι η κλινική εικόνα των μικρών παιδιών στο κοβιντ έχει ήπια μεν συμπτώματα, που επιμένουν δε σε μέρες και βδομαδεςεπίμονη καταρροή ή επίμονος βήχας ή αλλαγή από γαστρεντερικά συμπτώματα σε συμπτώματα αναπνευστικού και το ανάποδο, ή επίμονα δέκατα.

Κρατήστε σπίτι τα άρρωστα παιδιά

Το θέμα είναι ότι πολλά αδιάγνωστα περιστατικά κοβιντ στις μικρές ηλικίες κυκλοφορούν εκεί έξω διασπείροντας την νόσο σε όσους δεν πρέπει, δηλαδή παππούδες γιαγιάδες ανεμβολιαστους και άτομα υψηλού κινδύνου, μικρά παιδιά που με ήπια συμπτώματα συνεχίζουν παιδικούς, δραστηριότητες και οικογενειακές επαφές

 

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο αστυνομικός που ασελγούσε στην 4χρονη κόρη του (φωτός) – «Με πείραξε ο μπαμπάς»

O 5χρονος Νικόλας έχει IQ 140, μιλά και γράφει στα αγγλικά, γνωρίζει ανατομία και ονειρεύεται να γίνει γιατρός στη NASA!

Καθηγητής Τζανάκης: “Να αναβληθούν οι πολυήμερες σχολικές εκδρομές λόγω κορωνοϊού”

Ροή Ειδήσεων