Παιδικά καθίσματα στα σχολικά: Πότε επιβάλλεται η χρήση τους; Όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών σας

Παιδικά καθίσματα στα σχολικά: Πότε επιβάλλεται η χρήση τους; Όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών σας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σας υπενθυμίζουμε την εγκύκλιο  σχετικά με τη χρήση των ειδικών παιδιών καθισμάτων σε σχολικά λεωφορεία που εξέδωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να ξεκαθαρίσει πότε επιβάλλεται η χρήση τους και πότε τα παιδιά ασφαλίζονται κατά την μετακίνησή τους μόνο με την ζώνη ασφαλείας.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με εγκύκλιο ξεκαθαρίζει πότε πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ειδικά καθίσματα

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Κατόπιν ερωτηµάτων πολιτών, σχολαρχών και ∆ιευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας σχετικά µε τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών καθισµάτων από µαθητές διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθµίδων σε σχολικά οχήµατα, βάσει της παραπάνω σχετικής υπουργικής απόφασης, µε την επιφύλαξη των εκάστοτε νοµοθετικών διατάξεων που αφορούν µέτρα αποφυγής και περιορισµού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID19, σας γνωρίζουµε τα εξής:

1) Το ειδικό παιδικό κάθισµα ΕΠΑΙΚ Ι χρησιµοποιείται µόνο από νήπια.

2) Το ειδικό παιδικό κάθισµα ΕΠΑΙΚ ΙΙ χρησιµοποιείται από µαθητές Α’ βάθµιας εκπαίδευσης ή/και από µαθητές Β’ βάθµιας εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος τους είναι µικρότερο από 1,50µ και το βάρος τους µικρότερο των 36 κιλών.

3) Το κάθισµα ενηλίκων χρησιµοποιείται:

α) από νήπια ηλικίας µικρότερης των 4 ετών, υπό την προϋπόθεση χρήσης του κατάλληλου Συστήµατος Συγκράτησης Παιδιών (CRS).

β) από µαθητές Α’ βάθµιας υπό την προϋπόθεση ότι το ύψος τους είναι µεγαλύτερο από 1,50µ και το βάρος τους µεγαλύτερο των 36 κιλών.

γ) από µαθητές Β’ βάθµιας εκπαίδευσης.

Σε κάθε µία εκ των προαναφεροµένων τριών περιπτώσεων υπάρχει υποχρέωση χρήσης της ζώνης ασφαλείας του εκάστοτε καθίσµατος. Κατά τα άλλα, εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της παραπάνω σχετικής απόφασης.»

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ 

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε η σορός του 42χρονου πατέρα από τον Βόλο – Συγκλονίζουν τα λόγια του 17χρονου γιου του

Πιερρακάκης: “Το ελληνικό σχολείο θα γίνει πλήρως ψηφιακό με εφαρμογές που θα απλουστεύουν την καθημερινότητα μαθητών”

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Νέα επίθεση σε ανήλικο στην Γλυφάδα – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο