«Το τραγούδι βρήκε τα σωστά στόματα»: Παιδική χορωδία τραγουδά κατά της παιδικής κακοποίησης και συγκινεί

«Το τραγούδι βρήκε τα σωστά στόματα»: Παιδική χορωδία τραγουδά κατά της παιδικής κακοποίησης και συγκινεί

Δείτε τα παιδιά να ερμηνεύουν το τραγούδι «Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί».

Η παιδική χορωδία του 17ου δημοτικού σχολείου Καλλιθέας δημιούργησε – στα πλαίσια του πανελλήνιου χορωδιακού φεστιβάλ στην Καρδίτσα – μια άκρως συγκινητική μουσική παράσταση με τον γεμάτο ελπίδα τίτλο “Για έναν καλύτερο κόσμο” υπό την επιμέλεια της μουσικού και εκπαιδευτικού Ράνιας Ααρών.

Αυτό το τόσο σημαντικό καλλιτεχνικό εγχείρημα ολοκληρώθηκε με το τραγούδι “Ταυτότητα κι Επάγγελμα Παιδί”, που αποτελεί ομολογουμένως ένα σπουδαίο μουσικό μανιφέστο κατά της παιδικής κακοποίησης, το οποίο κυκλοφόρησε κάποιους μήνες πριν, με αφορμή την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης της άτυχης 12χρονης στον Κολωνό, μια υπόθεση που ταρακούνησε συθέμελα ολόκληρη τη χώρα. Το τραγούδι είναι σε στίχους του Κωνσταντίνου Τσακαλάκη και σε μουσική και ερμηνεία του Γιώργου Χουβαρδά.

Όπως μάλιστα έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους οι δύο καλλιτέχνες που μοιράστηκαν με το κοινό τους αυτό το τόσο συμβολικό και συγκινησιακά φορτισμένο στιγμιότυπο:

“Το τραγούδι μας βρήκε τα σωστά στόματα, εκείνα των μικρών παιδιών που αντέχουν ν’ αγαπούν αληθινά κι αθώα, όπως ακριβώς πρέπει. Και κάπως έτσι η συγκίνησή μας έγινε και πάλι ανείπωτη κι ακόμα μεγαλύτερη από εκείνη που νιώσαμε πριν από μερικούς μήνες, όταν κυκλοφορήσαμε για πρώτη φορά αυτό μας το κομμάτι. Προ ολίγων ωρών λοιπόν, μας έστειλαν αυτό το υπέροχο βίντεο και νιώσαμε την ανάγκη να το μοιραστούμε μαζί σας, μαζί με την ελπίδα των παιδιών και τη δικιά μας ότι “αυτός ο κόσμος στο χέρι μας είναι να αλλάξει”, όπως είπανε στο τέλος παραλλάσσοντας εύστοχα τους στίχους του ποιητή Νίκου Γκάτσου από το τραγούδι “Κεμάλ” σε μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Ευχαριστούμε πολύ, παιδιά! Ευχαριστούμε γι’ αυτή την ένωση, για το μήνυμα, τη συγκίνηση και την αλήθεια σας.”

Διαβάστε επίσης:

Συνομοσπονδία Γονέων:Τα μέτρα κατά της ενδοσχολικής βίας δεν αποτελούν ουσιαστική λύση

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά…»: 15χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση

Ένοχος μεν, ατιμώρητος δε 68χρονος για τον θάνατο του 4χρονου εγγονού του μετά από πτώση από τρακτέρ

Ροή Ειδήσεων